XS
SM
MD
LG

Rudar Blagaj ide stepenicu više

Tim Rudara iz Blagaja je novi šampion Međuopštinske lige Prijedor. U poslednjem kolu oni su na svom terenu porazili Kiseljak,Koprivna te tako stigli do šampionskih bodova. Evo kako su oni vidjeli taj meč. Tekst je preuzet sa Fejsbuk stranice Rudara:

Prijedor, krajem maja, lige širom svijeta odlučuju o svojim prvacima, a došlo je vrijeme da se odredi novi prvak Međuopštinske lige Prijedor, i to na stadionu "Troske". Postavljena je scena za dobru i kvalitetnu utakmicu. FK Kiseljak Koprivna je ušao na stadion "Troske" sa minimalnom prednošću od jednog boda ispred FK Rudar Blagaj, koji je bio najbliži pratilac.

Utakmica je počela nervozno s obje strane, a igrači Rudara su se nalazili u težem položaju jer im je bila potrebna samo pobjeda da osvoje ligu, dok je ekipi Kiseljaka bio dovoljan neriješen rezultat.

Već u 4. minuti, iskusni Pero Crnomarković je postigao gol za ekipu Kiseljaka, što je izazvalo oduševljenje navijača Kiseljaka.

Samo dvanaest minuta kasnije, Kiseljak je imao novu priliku, ali ovaj put je lopta pogodila prečku, a golman Stupar je spasio Rudar od primljenog gola.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, postajalo je jasno da Rudar danas ne može izgubiti.

Navijači Rudara, njih 500, glasno su navijali za svoj klub.

U 26. minuti, na stadionu "Troske" se začuo huk koji podsjeća na 80-te godine, kada je ekipa Rudara dominirala regijom pod vodstvom legendarnog kapitena Fuada Žmirića, Luka Gačić, sjajan igrač, je istrčao pred golmana na dijagonalnu loptu i uspio je glavom pogoditi suprotni ugao gola golmana Kiseljaka Tomića, čime je osigurao izjednačenje.

Do kraja prvog poluvremena, Rudar je imao još nekoliko prilika, ali, nisu uspjeli pogoditi gol. Popović je izigrao odbranu Kiseljaka na desnoj strani, ali kapiten Ćatić nije uspio savladati odličnog golmana Tomića.

Trener Džinić je osjetio da ekipi Rudara treba svježa krv i uveo je mlade talente Sabahudina Bačića i Edisa Smlatića (izašli Burzić i Šabić), koji su odmah dali konkretne rezultate.

Drugo poluvrijeme je započelo s razdraganim i snažnim Rudarom, koji je bio u boljoj kondiciji. Prilike su se nizale jedna za drugom, a driblinzi Gačića i Smlatića su dovodili odbranu Kiseljaka u neugodne situacije.

U 58. minuti, junak utakmice Luka Gačić je ponovno pogodio i postigao gol za 2-1, otvarajući Rudaru vrata za 4. ligu. Protivnici iz Kiseljaka su shvatili da ove nedelje bodova u Blagaju neće biti, jer je Rudar dominirao u svim segmentima igre.

Odbrana Rudara, predvođena odličnim golmanom Stuparom i centralnim odbrambenim Kostićem i Rajlićem, nije dopustila nijednu priliku u drugom poluvremenu. Bočni bekovi Burzić, Bačić i Bašić su zaustavljali brze kontranapade Kiseljaka koje je predvodio Ališić.

Sredina terena sastavljena od Popovića, Hamzagića, Stupara, Šabića, Lukajića i Smlatića bila je veza između napada i odbrane.

Važno je napomenuti da su Stupar i Kostić došli iz inostranstva kako bi pojačali ekipu Rudara.

Napadački duo Gačić i Ćatić su sjajno funkcionirali. Pod vodstvom kapitena Ćatića, koji je usmjeravao ekipu zajedno s Rajlićem, Rudar je završio posao u 78. minuti, kada je Rajlić postigao gol za 3-1. Bilo je jasno svima da je Rudar šampion.

Na kraju, zahvalnost ide našem medijskom timu pod vodstvom Zehre Šabanagić i Medine Zećiroski, našoj upravi, našim rezervnim igračima, fizioterapeutu Hamdiji Aliću, našem Beski, Fudi i Selimu, našem motivatoru i kapitenu u sjeni Elmedinu Ćupki Safiću, našim sponzorima i članovima kluba i naravno, našim navijačima. Zahvaljujemo svima koji su nosili dres Rudara, jer bez njih ovo danas ne bi bilo moguće. Ovaj naslov je ponosan rezultat 20 godina rada, ulaganja u infrastrukturu i razvoj fudbalera.

Sastav:

1. Aleksandar Stupar,

2. Burzić Tarik,

4. Stupar Goran,

5. Bašić Aleksandar,

6. Kostić Aleksandar,

8. Gačić Luka,

9. Ćatić Diadris,

10. Šabić Hamza,

11. Hamzagić Adis,

20. Rajlić Dragan,

23. Popović Miroslav,

12. Safić Elmedin,

3. Zećiroski Ahmed,

7. Smlatić Edis,

19. Ekić Mirza,

21. Bačić Sabahudin,

22. Mujkanović Nadir,

29. Lukajić Mladen,

13. Alić Dženes,

15. Ekić Arnes,

16. Kasim Huzejrović,

17. Džemal Šudić,

18. Rešad Šakanović,

25. Ismet Majetić

Predstavnik Kluba: Fuad Žmirić,

Komesar Bezbjednosti: Alić Mehmed,

Fizioterapeut: Alić Hamdija,

Fotografi: Zehra Šabanagić i Medina Zećiroski,

Snimatelj: Adnan Dautović,

Redari: Adis Smlatić, Anel Musić i Ajdin Brdar!


Mrakovica 1 : 4 Radnik Urije
7. Republika 0 : 2 Partizan
Rudar 3 : 1 Kiseljak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar 10 8 0 2 24
2 Kiseljak 10 7 1 2 22
3 Partizan 10 6 1 3 19
4 Radnik Urije 10 3 1 6 10
5 Mrakovica 10 3 0 7 9
6 7. Republika 10 1 1 8 4