XS
SM
MD
LG

Hadžibegić se nada povoljnom rezultatu

Faruk Hadžibegić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Lisabonu odmjeriti snage sa Portugalom u okviru trećeg kola kvalifikacija za Euro 2024.

Zmajevi su se dan pred utakmicu našli u neugodnoj situaciji jer je let kojim su trebali otputovati u Lisabon odgođen zbog kvara aviona. 

Zbog činjenice da nisu mogli doputovati u Portugal u predviđenom vremenu, Zmajevi su ostali u Sarajevu i odradili trening na Grbavici, a prije istog medijima se obratio selektor Faruk Hadžibegić.

- Nemam vremean da plačem, situacija je takva kakva jest, nije bilo planirano. Došli smo u situaciju da moramo trenirati, ali u drugim uslovima. Nije najbolje za pripremu, ali šta je tu je. Bitno je da se našlo neko rješenje, da ćemo ovdje trenirati i otputovati te se nadam da to neće poremetiti neki plan za sutrašnju utakmicu, rekao je Hadžibegić.

Hadžibegić je istakao da ništa ne krije od medija kada je riječ o sastavu za sutrašnji meč

- Ne znam šta se piše, imate pravo da napišete, treninzi su bili otvoreni, sve što ste vidjeli tako će biti. Ništa od vas ne krijem, sve vrijeme sam govorio da ste vi jedan od saradnika tako da nemam ništa da sakrijem od vas. Osim Tahirovića zbog lakše povrede, dvije su utakmice u tri dana, svi su momci radili izvanredno, perfektno, ja sam ponosan na njih i nadam se da će na osnovu onoga što su uradili i sutra imati neki dobar rezultat, poručuje Hadžibegić.

O izjavama Portugalaca koji hvale bh. reprezentaciju, Hadžibegić smatra da je više riječ o diplomatskim izjavama jer su Portugalci svjesni kvaliteta svih reprezentacija.

- Oni su svjesni vrijednosti svih reprezentacija, oni su svjesni i svojih kvaliteta. Tu su vjerovatno diplomatski korektni pa govore da ćemo mi njima napraviti problem. Naravno, mislim da to možemo, da imamo želju i mogućnosti da im zakomplikujemo život. Međutim, radi se o jednom Portugalu koji je evropski sastav, koji je bio u jednom momentu i evropski prvak, tako da nas očekuje teška utakmica, ali na nama je da i mi njima napravimo tešku utakmicu, ističe selektor bh. reprezentacije.

Hadžibegić je još jednom podsjetio koliko je mlada naša reprezentacija.

- Imamo zadnju fazu smjene generacija, kod nas je ekipa mlada, puna talenta, želje, međutim nama fali još malo vremena i međunarodnog iskustva. Sada ova mlada ekipa mora da u tim uslovima tražiti rezultat, jer nas samo rezultat interesuje. U svemu će odlučivati i sreća i nadam se da će biti na našoj strani, rekao je Hadžibegić.

Prema informacijama koje Hadžibegić trenutno ima, let Zmajeva za Lisabon predviđen je večeras u 19:30h.

- U ovom momentu mislim da je zvanično da polazimo u 19:30h, to je ono što trenutno znam.