XS
SM
MD
LG
23.06.2023 Administrator DC

Prvo proslaviti, pa praviti planove odlaska ili ostanka

Džejms Naneli

Košarkaš Partizana Džejms Naneli rekao je da su igrači želeli da osvoje titulu u ABA ligi zbog kluba i navijača, koji su im pomogli u svakoj utakmici, pa i u večerašnjoj odlučujućoj protiv Crvene zvezde u finalu plej-ofa.

- Ova publika je to zaslužila, žestoko smo se borili. Nismo uspeli u Evroligi i želeli smo ovo da osvojimo. Ovo je bilo važno za klub, trenere, navijače, gurali su nas, pomogli nam u svemu ove godine, uz uspone i padove. Sjajan je osećaj igrati pred tako divnim ljudima - rekao je Naneli novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana osvojili su večeras šampionsku titulu u ABA ligi, pošto su u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa na svom terenu pobedili branioca titule Crvenu zvezdu sa 96:85.

Pred rekordnom posetom jedne utakmice u regionalnom takmičenju od 22.198 navijača u Beogradskoj areni, Partizan je osvojio sedmu titulu šampiona regionalnog takmičenja, prvu posle 10 godina.

Navijači Partizana su tokom čitave sezone obarali rekorde posećenosti utakmicama u Evroligi i u ABA ligi.

- Emotivna pobeda, titula, zaslužili su je isto koliko i mi - dodao je Naneli.

Na pitanje da li ostaje i sledeće sezone, Naneli je odgovorio da "postoji mogućnost da ostane".

I njegov saigrač Jam Madar rekao je da je srećan jer je ekipa donela trofej navijačima.

- Sjajan je osećaj, srećan sam zbog navijača, što smo mogli da im donesemo trofej, znam šta im ovo znači. Nema boljeg osećaja za nas kao ekipu i sve koji su dve sezone naporno radili da osvojimo trofej. Ovi navijači, gde god smo igrali, išli su nama. Pobedili smo sve tri utakmice finala ovde, nigde druge. Čujete i sada kako slave, slavićemo i napićemo se.

Na pitanje da li će ostati, Madar je rekao da ne zna kakav je plan, ali da će sada slaviti jer je srećan zbog svega što je ekipa postigla.