XS
SM
MD
LG

Derventa dobila nove šampione na pijesku (FOTO)

Pobjednici 23. izdanja turnira u odbojci na pijesku “Derventa Open” u muškoj konkurenciji su Kraljevčanin Filip Trifunović i Beograđanin Danilo Nikolić, dok su Dervenćanka Jelena Šakotić i Banjalučanka Sonja Vujinić bile najbolje u ženskoj konkurenciji.

Turnir je i ove godine zadržao epitet međunarodnog zahvaljujući učešću ekipa iz Srbije i Hrvatske, a okupio je ukupno 30 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Po drugi put, poslije 2018. godine, turnir je na domaćem terenu osvojila Jelena Šakotić.

– Na ovom turniru se takmičim od srednje škole, možda čak i osnovne. Od prošle sezone Sonja Vujinić i ja smo u paru, a ovo nam je ove godine prvi turnir. Iskreno, nismo imale visoka očekivanja za plasman, jer smo znale da učestvuje i pet ekipa iz Srbije – rekla je Šakotićeva dodavši da su motivaciju i nade u pobjedu dobile po pobjedi u polufinalu.

Izostanak neprikosnovenog Nenada Šormaza iskoristili su „parići“ Trifunović, nekadašnji član reprezentacije Srbije u „bič voleju“, i Nikolić, inače pomoćnik selektora reprezentacije Srbije u ovom sportu.

– Bilo nam je jako lijepo u Derventi, prvi put sam ovdje i jako mi se dopada grad i gostoprimstvo, kao i organizacija za koju imam samo pohvale. Još je ljepše kada smo postali i šampioni, kaže Trifunović, koji se sada vratio u profesionalnu odbojku i naredne sezone nastupaće za Odbojkaški klub Požarevac.

Kao organizatori se uvijek trudimo da pružimo nešto više i našim takmičarima i posjetiocima, a ni ove godine nije izostao makar korak više u infrastrukturnom pogledu, kaže Vlado Asentić, član uprave OK Derventa, inače organizatora turnira.

Pobjednici turnira, na kojem jeučestvovalo ukupno 30 ekipa iz BiH, Srbije i Hrvatske, su osvojili nagrade od 1000 KM, drugoplasirani 600, treće 300 i po prvi put su po 100 KM dobili i osvajači četvrtog mjesta.

Djevojke polufinala

Anđelka Radišković/ Tamara Đapa (Doboj/Šipovo) – Jelena Šakotić/Sonja Vujinić (Derventa/BL) (21:17; 19:21; 8:15) 1:2
Aleksandra Vujačić/ Bojana Mirković (Beograd)– Milica Beljanski/Teodora Joldić (Novi Sad) 1:2  (20:22; 21:19; 10:15)

Treće mjesto

Anđelka Radišković/ Tamara Đapa (Doboj/Šipovo) - Aleksandra Vujačić/ Bojana Mirković (Beograd) 2:1 (19:21; 21:15;  15:8)

Finale

Jelena Šakotić/Sonja Vujinić (Derventa/BL) - Milica Beljanski/Teodora Joldić (Novi Sad) 2:0  (21:19; 21:13)

 

Muškarci polufinala

Filip Trifunović/Danilo Nikolić (Beograd) – Kenan Fejzić/Amar Hasanović (Srebrenik) 2:0 (21:19; 21:16)

Lazar Loboda/ Ljubiša Novaković (Novi Sad) – Asmir Hukičević/Velibor Vuković (Brčko) 2:0 (21:16; 21:14)

Treće mjesto

Kenan Fejzić/Amar Hasanović (Srebrenik) - Asmir Hukičević/Velibor Vuković (Brčko) 0:2 (18:21;18:21 )

Finale

Filip Trifunović/Danilo Nikolić (Beograd) - Lazar Loboda/ Ljubiša Novaković (Novi Sad) 2:0 (24:22; 21:17)