XS
SM
MD
LG

Ode Nole u finale

 Новак Ђоковић ће у недељу играти девето вимблдонско финале. И надамо се освојити осму титулу и тако у још једном сегменту надмашити Роџера Федерера.

Ђоковић је савладао Јаника Синера са 6:3, 6:4, 7:6 (7:4), у мечу где је као и у већини случајева освајао оне преломне поене. У прва два сета одмах је направио брејк, у првом је одмах одузео сервис Синеру, у другом му је дао један гем „форе”. Са 2:0 лако је привео сет крају – 6:3, док је у другом ривал пружио мало више отпора, али је Ноле рутински дошао до 6:4.

Иако је познато да Ђоковић на 2:0 не губи мечеве, Синер се није предавао. Напротив, у трећем сету је пружио жесток отпор. При резултату имао је две сет лопте, публику која је здушно навијала да се меч продужи, али и Нолета кога је све то додатно мотивисало.

Ушло се у тај брејк, Синер је први освоји мини брејк, повео са 3:1, али је притисак учинио своје. Направио је дуплу сервис грешку и сам вратио Новака у игру. На 4:4, Синер шаље лопту у мрежу и даје Новаку прилику да сервисима избори финале. Ђоковић повећава на 6:4 и стиже до две меч лопте.

Користи већ прву и долази до прилике да постави још један рекорд – онај по броју титула на грен слему који је синоним белог спорта.