XS
SM
MD
LG

Gacko, fudbalski grad

Prvim utakmica na montiranom terenu sa martinelama, sinoć je otvoren turnir “Gacko fudbalski grad 2023”, koji se i ove godine organizuje u okviru manifestacije “Kulturno – sportsko ljeto Gacko 2023”.

Ukupno je prijavljeno 35 ekipa, od čega 14 seniora (3 grupe), 3 ekipe seniorki, 18 ekipa djece u tri kategorije i to 2007/08. godište (6 ekipa), 2009/10. (4 ekipe), 2011.  i mlađi (8 ekipa), potvrdio je Radan Simunović, koji ovaj sportski događaj peti put organizuje u saradnji sa Javnom ustanovom “Kulturno – sportski centar” Gacko.

-Izuzetno sam zadovoljan kako je počeo turnir. Najviše me raduje što je naša manifestacija postala tradicionalna, što okuplja veliki broj učesnika, ali i posjetilaca. Imamo učesnike iz cijele Hercegovine i Crne Gore, čime je naša manifestacija međunarodnog karaktera”, istakao je Simunović i pozvao sve ljubitelje fudbala da posjete najveći sportski događaj u Gacku koji će trajati do 30. jula.

Na sportskim terenima kod Osnovne škole juče je odigrano 10 utakmica, od čega šest utakmica seniora i četiri u kategoriji djece 2011. godište i mlađi.

Nova takmičenja su na programu danas, od 17 časova. Igraće se 10 utakmica, tri utakmice u kategoriji djece i šest seniorskih. Danas počinje i turnir za dame koje će odigrati jednu utakmicu.

Glavna nagrada za seniore je 2000 KM, za seniorke 500 KM, dok su za djecu predviđene diplome i medalje.

Generalni pokrovitelji turnira su Opština Gacko i Rudnik i Termoelektrana Gacko.