XS
SM
MD
LG

"Akademija Majdov" pomjera granice: Mladi džudisti iz Republike Srpske besplatno na kampu

Druga po redu "Akademija Majdov" u organizaciji nekadašnjeg svjetskog prvaka Nemanje Majdova i njegove porodice održaće se ovog avgusta u Istočnom Sarajevu.

Očekuje se još bolji trening kamp nego što je to bio prošle godine. Organizacija je krenula mnogo ranije, bilo je dovoljno vremena da se poslože kockice, a imena džudista koji dolaze u Istočno Sarajevo ponovo garantuju da će ovo biti jedan fenomenalan događaj.

Organizator je već najavio nekoliko imena koja će doći, a predvode ih olimpijski šampion, Japanac Naohisa Takato i olimpijski vicešampion Rustam Orujov iz Azerbejdžana. Biće tu još dosta svjetski poznatih džudista, neki su već i bili prošle godine tu, a biće ponovo i dosta džudista iz regiona.

Da Akademija Majdov predstavlja jako bitan sportski događaj potvrđuju i brojni partneri i prijatelji koji podržavaju Akademiju, a među njima je i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik. Ove godine, predsjednik Republike Srpske je odlučio da finansira boravak na kampu svih džudista do 15 godina iz Republike Srpske. Tako će svi oni džudisti koji žele učestvovati na kampu, a do kadetskog uzrasta su, uživati u spektaklu besplatno.

- Kada sam bio mali sanjao sam da negdje u blizini ima ovakav događaj, gdje bih prije svega upoznao, a onda i učio od svojih uzora. Nažalost, u moje vrijeme je ovo bilo samo daleko u svijetu, ali sada to sve imamo ovdje i evo još i besplatno, rekao je Nemanja Majdov.

Na Akademiji mogu učestvovati svi stariji od sedam godina. U Akademiju spada Masterclass, trening kamp (borbe) i informativni panel razgovor.  Organizaciju Akademije su podržali m:tel, TRB, Olimpijski centar Jahorina, Opština Istočno Novo SArajevo, Grad Istočno Sarajevo i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Prijave su uveliko u toku, a svoje mjesto na kampu možete rezervistati putem e-maila  office@nemanjamajdov.com ili na broj +38766673659.

Ove godine očekuje se dolazak oko 800 džudista iz 20 zemalja.