XS
SM
MD
LG

Radnik spreman za evropski debi u Tirani

Perica Trifković očekuje dobro izdanje/ KMF Radnik

Futsaleri bijeljinskog Radnika ove sedmice idu na turnir preliminarne runde Lige prvaka u Tiranu. Nisu Semberci obavili duže pripreme uoči početka evropske avanture, ali su prije dva vikenda imali jak test na turniru u Bijeljini, gdje su osvojili prvo mjesto. Pored Radnika, na njemu su učestvovali i prvaci Srbije i Austrije, Loznica Grad i Diamant iz Linca, te viceprvak Slovenije Silico. Ovog vikenda Radnik je išao u Loznicu na utakmicu protiv Loznice Grada i slavio je 8:4, što su pokazatelji da je prvak Bosne i Hercegovine u dobroj formi pred nastup u Evropi.

- Turnir je došao u pravo vrijeme da nam pokaže na kakvom smo trenutno putu. Izuzetno jak turnir, pogotovo me iznenadila ekipa Silico iz Slovenije, oni su baš mlada, dobra ekipa. Međutim, uspjeli smo sa njima da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo. Nama je turnir pokazao da smo dobro radili pripremni period i da spremni idemo u Albaniju te da imamo realne osnove da se nadamo da možemo proći dalje, što je naš primarni cilj, prolaz prve faze, pa ćemo onda vidjeti naredne protivnike koji će sigurno biti jači od sadašnjih. Najvažnije je da smo svi spremni, da se niko nije povrijedio, govori za SportDC trener Radnika Perica Trifković.

Protivnici na turniru u Tirani Radniku će biti domaćin Tirana, prvak Albanije, te prvak Sjeverne Irske Sparta iz Belfasta. U grupi je trebao da bude i prvak Velsa Cefn Druids, no nije ispunio kriterije propisane od UEFA.

- Mislim da imamo realne šanse da prođemo dalje. Oni nisu ispunili neke uslove kako smo mi dobili objašnjenje i ostale su tri ekipe. Imamo dvije utakmice, prvu protiv Sparte i drugu protiv Tirane koju smo smatrali i ranije da nam je odlučujuća za prolazak. Možemo da pogledamo Tiranu kada dođemo tamo i to nam je olakšavajuća okolnost. Ono što sam ja uspio pogledati i analizirati u play-offu protiv Flamurtarija je da je to ekipa koja hoće da igra futsal, ali smatram da smo kvalitetniji, što moramo pokazati na terenu.

Radnik nije mnogo mijenjao ekipu, ali je ostao bez Vladimira Džombića, koji je mnogo značio ekipi. Sada su tu braća Semir i Emir Hodžić, kao i golman Sead Bećirović.

- Nadam se da ćemo uspjeti nadomjestiti odlazak Džombića. On je izuzetno kvalitetan igrač i imali smo izvjesnu širinu sa njim. Unosio je kvalitet u ekipu. Doveli smo braću Hodžić, kratak je bio period priprema, ali ovaj turnir je pokazao da će se, nadam se, uklopiti i da će nam biti pojačanja. Doveli smo i golmana Bećirovića, koji također igra odlično nogom i koji će biti zamjena za Danijela Ružičića.

Radnik prvu utakmicu Lige prvaka igra u srijedu protiv Sparte, u četvrtak odmara, a u subotu je meč protiv Tirane.


Sarajevo 1 : 13 Mostar SG
MNK Hercegovina 10 : 1 Bosna Kompred
Konjic 10 : 2 Doboj
Radnik MD Šop 12 : 4 Sloga
Brotnjo 6 : 4 Salines
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 14 3 1 45
2 Mostar SG 18 14 1 3 43
3 Salines 18 8 5 5 29
4 MNK Hercegovina 18 8 3 7 27
5 Sarajevo 18 8 3 7 27
6 Sloga 18 7 3 8 24
7 Brotnjo 18 6 2 10 20
8 Bosna Kompred 18 5 3 10 18
9 Konjic 18 4 3 11 15
10 Doboj 18 2 2 14 8