XS
SM
MD
LG

Nedeljko Elek: Bićemo prvaci Republike Srpske

Nedeljko Elek

Od ove sezone Košarkaški klub Jahorina, Pale  će nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske. Predsjednik Jahorine je odnedavno Nedeljko Elek. Zanimljivo je istaći da je on imao samo jedan uslov da preuzme klub. Klub je nastupao pod imenom Romanija, a Elek je tražio da se preimenuje u Jahorina. On je inače i predsjednik Nadzornog odbora OC jahorina. Ovo je inače njegov prvi razugovor za medije kao predsjednika KK Jahorina!

Kako ste se odlučili da preuzmete Jahorinu i vodite je?

-Kao mladić sam igrao košarku i ljubav prema tom sportu je ostala i do danas. Mislim da ni jedan posao se ne može kvalitetno raditi bez ljubavi. Moja najveća ljubav je Jahorina i spajanje imena Jahorine i košarke dobijamo pobjedničku formulu.

Dovođenje novog šefa stručnog štaba govori da su klupske ambicije porasle. Stigao je kvalitetan i iskusan stručnjak.

-Miro Vukoje je ozbiljan trener sa ozbiljnim iskustvom. Važno mi je bilo da nađem čovjeka koji je spreman na višegodišnji angažman, jer naše ambicije su da igramo ABA ligu. Sa druge strane ostavili smo kostur od domaćih igrača i već smo počeli sa jakim treninzima. Ovih dana odlazimo na Zlatibor, na pripreme i zaista je pred gospodinom Vukojem jedna izazovna sezona.

Da li će biti novih košarkaša u redovima Jahorine?

-Prelazni rok je još u toku. Biće, naravno, novih igrača, biće i nekih iznenađenja, ali o tome ćemo govoriti kad formiramo ekipu u cjelosti. Ono što je sigurno, biće jedna dobra kombinacija igrača od prošle godine, novih igrača i jednog stranca.

Može li Jahorina biti stabilan prvoligaš, pa možda i pokazati ambicije da napadne Premijer ligu?

-Ovo je moj prvi intervju na ovu temu, ali želim da Vam saopštim i da Vas upoznam da je KK “Jahorina“ budući prvak Republike Srpske. Sljedeću sezonu ćemo igrati i Premijer ligu sa ambacijama da osvojimo i nju u prvoj godini učestvovanja. Vi najbolje znate da ja kada nešto kažem, tako i bude koliko god to drugima zvučalo nevjerovatno. I da ponovim još jednom, KK „Jahorina „ je budući prvak Republike Srpske i sljedeće godine igramo Premijer ligu.

Košarka nema veliku tradiciju na Palama, koliko je to otežavajuće ili ne za funkcionisanje kluba?

-Ne bih se složio sa Vama, trenutno ima nekoliko Paljana koji igraju Prvu ligu Srbije i BiH. Ono što ste upravu je da nisu u Palama imali jak košarkaški klub, ali vremena se mijenjaju i vrijeme je da prvi ozbiljan košarkaški klub bude u našem Gradu.

Poznato je da imate dobre konekcije sa KK Partizanom.Može li se tu učiniti neki pomak i dođi do konkretnije saradnje sa ovim beogradskim klubom.

-Već je dogovorena saradnja sa KK „Partizan“ i vrlo brzo ćete imate priliku da vidite čelnike Partizana u Palama.

Kojim rezultatom bi vi lično bili zadovoljni u narednom šampionatu Republike Srpske. Imate visoke ciljeve u poslu, pa se to vjerovatno prenosi i na sport?

-To sam vam odgovorio i u ranijem pitanju, ali nije mi teško ponovo odgovoriti i drago mi je ponoviti – mi smo budući prvaci Republike Srpske.


1 .kolo Prva liga RS
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod