XS
SM
MD
LG

Miloš Kos uživa u Zagrebu. " Ovo je moja sezona"

Miloš Kos

 

 

 

Miloš Kos je u sjajnoj formi ove sezone. Jedan je od najboljih igrača Zagreba u Ligi šampiona. Rukometaš iz Kozarske Dubice bio je najefikasniji igrač utakmice protiv vicešampiona Evrope – Kjelce, koji je završena neriješeno 22:22. Kos je postigao pet golova iz devet šuteva, čime je nadmašio " zvjezde" gostiju, Dušebajeve, Karačića,Karaleka , Sićka i ostale...

" Ne igram samo ja odlično, mislim da cijela ekipa igra odlično. Nakon te utakmice protiv Kila gdje smo stvarno loše odigrali, krenuli smo se dizati kao ekipa, igramo odličan rukomet u zadnje vrijeme. Neke utakmice su trebale završiti u našu korist, a nažalost nisu, kao protiv Kilcea, Segeda ili Alborga. Verujem da će nam se to vratiti naredne sezone, kaže Kos za Rtrs. 

Kosu je u Zagrebu sve potaman. Šampiopn Hrvatske igra kao preporođen poslije odlaska Slavka Goluže sa klupe. Dolaskom Nenada Šoštarića, Zagrepčani igraju dosta bolje, a i Kos je dobio značajniju ulogu u timu. U grupi Ligi šampiona u kojoj su još i Kil, Alborg, Pari Sen Žermen Pik Seged, Kolstad , cilj je izboriti plasman u nokaut fazu takmičenja

" Igram protiv ekipa koje su bile na " Fajnal foru" prošle godine. Stvarno sam zadovoljan kako igram, imam samopouzdanja i saigrači mi vjeruju a to je možda i najbitnije. Osjetio sam da mogu da igram protiv najboljih , ne plašim se , nadam se da je ovo ta godina, gdje ću se afirmisati i na evropskoj sceni, dakle u Ligi šampiona. Ne bih da izdvajam neku ekipu ili pojedinca, sve ekipe protiv kojih sam igrao su zaista na top nivou. Ova naša grupa je baš izjednačena i svako svakog može pobijediti. Mislim da se možemo plasirati u nokaut fazu" , ističe Kos.

Za manje od dva mjeseca NJemačka je domaćin Evropskog šampionata, a Miloš Kos trebalo bi da bude uzdanica selektora Srbije Tonija Đerone. „Bombarder „ iz Kozarske Dubice, raduje se utakmicama u nacionalnom dresu.

" Ostalo je još mjesec dana do ponovnog okupljanja reprezentacije. Nedavno smo odigrali dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Jednu smo remizirali, drugu smo izgubili. Nadam se novom pozivu selektora i nastupu na prvenstvu u NJemačkoj. Verujem da će selektor još više priključiti nas mlađih igrača i da ćemo prenijeti te dobre rezultate iz mlađih selakcija u seniorsku reprezentaciju, zaključio je Kos.

 

 

Iako ima 21. godinu, Miloš Kos već ima mnogo iskustva, seniorskih utakmica u nogama. Klasični bek, koji se ne libi da šutne i sa preko 10 metara, velika je budućost srpskog rukometa, neko ko bi trebalo da bude lider reprezentacije u narednih deset godina. Samo da ga zdravlje posluži. 

 

"