XS
SM
MD
LG

Savo ostani, sve je kako treba!

Savo Milošević

Selektor Savo Milošević na udaru navijača Bosne i Hercegovine koji ga više ne žele na kormilu „Zmajeva”

Savo Milošević nekada proslavljeni golgeter i reprezentativac tri nacionalna tima: SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije, nekadašnji rekorder po broju nastupa je četvrti selektor na klupi „A” tima Bosne i Hercegovine u poslednjih manje od godinu dana.

Posle bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva koji je doveo „Zmajeve” u „A” diviziju UEFA Lige nacija, a istekli ugovor mu nije produžen na klupu reprezentacije „Dejtonske zemlje” seo je legendarni Faruk Hadžibegić i vodio je ekipu u četiri utakmice minulih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Sporazumno je raskinut ugovor između njega i Saveza. Potom je šansu „iz naftalina” dobio sporni i sa Savezom 15 godina zavađeni Meho Kodro čiji je mandat trajao svega dva meča, pa je smenjen. Tačnije njegov selektorski izveštaj Izvršni odbor FS BiH nije prihvatio.

Posle četiri utakmice na klupi „Zmajeva”, pobede protiv Lihtenštajna (2:1) i poraza od Portugalije (0:5), Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2) Savo Milošević se našao na udaru navijača, tačnije „BH fanatikosa” koji su na svim pomenutim utakmicama palili baklje, ubacivali u teren, pravili prekide, sejali mržnju, prazneći kasu „krovnog” Saveza iz Sarajeva.

Uzaludno je bilo Savino neukusno dodvoravanje Sarajevu, potenciranje da je Bosanac, isticanje da voli Bosnu, da oseća pripadnost „naciji”… Jednostavno, taj ekskluzivitet njemu, ni bilo kome drugom iz Republike Srpske (Savo je rođen na teritoriji ovog entiteta, u Bijeljini), a pogotovo onome ko dolazi iz Beograda – ne pripada!

BEZ KOMENTARA ZA SKANDIRANjE

Selektor Milošević je uigravao nekompletnu reprezentaciju za baraž, a nakon susreta sa Luksemburgom i Slovačkom je izjavio:

– Što se tiče skandiranja navijača, nemam komentar. Ko dođe na stadion ima pravo da viče šta hoće, ja ne mogu s tim da se bavim. Stekao sam jasnu sliku o tome ko su momci koji mogu. Otpisaćemo sigurno 7-8 igrača, a verovatno i više. Bilo je dosta nepredviđenih situacija. Rahmanović se dokazao prošli put i on će biti u spisku za mart. Tahirović je jedan od pet koji imaju dva žuta kartona. Da je dobio treći, ne bi mogao igrati u baražu. Što se tiče Bašića, možemo svi biti zadovoljni. Mujakić ima neke limite u tehnici i taktici, ali njegov odnos je takav da je on ratnik i na njega ću sigurno računati u martu.

Prvi meč baraža sigurno neće igrati Renato Gojković zbog crvenog kartona, ali videćemo da li će da bude na Savinom spisku?