XS
SM
MD
LG

MRK Sloga Doboj ogorčena na dešavanja u susretu sa Gračanicom

U okviru devetog kola BH telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u Osječanima su se sastali "domaća" Sloga i Gračanica, a koja je završena rezultatom 24:27 (12:16). Utakmica je odigrana u veoma napetoj atmosferi u kojoj su gostujući navijači prevazišli sve norme normalnog ponašanja, a kojima su podlegle i sudije ovog susreta. Naime od prvog minuta utakmice moglo se vidjeti da su sudije došle sa namjerom i najvjerovatnije instrukcijama da isprovociraju igrače Sloge kako bi Gračanlije došle do bodova. Veoma gruba igra gostujućih rukometaša unijela je dodatnu nervozu među Slogine igrače i članove Stručnog štaba, što je i pokazao rezultat na poluvremenu utakmice. Sudijski par svoju naklonost prema gostujućoj ekipi zadržao je i u nastavku utakmice, što su obilato iskoristili igrači Gračanice i na kraju slavili pobjedu.

Nakon ovog poraza, nedoličnog ponašanja gostujuće publike i očite nakonjenosti sudijskog para gostujućoj ekipi, Stručni štab dobojskog premijerligaša izrazio je veliko nezadovoljstvo na dešavanja tokom odigrane utakmice. Naime, postavlja se otvoreno pitanje, koja je svrha da se igraju utakmice kada se od samog početka jasno vidjelo da su sudije bile izrazito naklonjene gostujućoj ekipi, a što nije prvi slučaj u ovoj sezoni.

Veliki je broj sudijskih propusta da bi se svi mogli navesti, ali ostaje činjenica, smatraju u redovima dobojskog premijerligaša, da više nisu u mogućnosti da poslije svake utakmice ulažu prigovore na suđenje, kao što je bilo i u susretima sa Vogošćom, Borcem i Leotarom... Očito radi se o nekim smišljenim potezima da se igračima Sloge ne dozvoli prodor u sam vrh tabele.

Takođe, u Stručnom štabu Sloge nisu zadovoljni igrom i odnosom svojih igrača, jer nisu smjeli da podlegnu provokacijama gostujućih navijača, a pogotovo odlukama sudijskog para. Smatraju da je to stvar za stručnu analizu unutar kluba, nakon čega može se očekivati i zvaničan stav kluba o dešavanjima na ovoj i prethodnim utakmicama.




 


Bosna : Leotar
Borac M:TEL : Goražde
Gračanica : Krivaja
Vogošća : Sloga
Maglaj : Izviđač
Višegrad - HED : Sloboda
Čelik Junior : Konjuh
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bosna 0 0 0 0 0
2 Borac M:TEL 0 0 0 0 0
3 Gračanica 0 0 0 0 0
4 Vogošća 0 0 0 0 0
5 Maglaj 0 0 0 0 0
6 Višegrad - HED 0 0 0 0 0
7 Čelik Junior 0 0 0 0 0
8 Konjuh 0 0 0 0 0
9 Sloboda 0 0 0 0 0
10 Izviđač 0 0 0 0 0
11 Sloga 0 0 0 0 0
12 Krivaja 0 0 0 0 0
13 Goražde 0 0 0 0 0
14 Leotar 0 0 0 0 0