XS
SM
MD
LG

Sa Englezima na mjestu tragedije u Gelzenkirhenu, potom slijedi Minhen

Reprezentacija Srbije FOTO: zurnal.rs

Raspravljaće se narednih dana o tome da li je reprezentacija Srbije mogla bolje da prođe na žrijebanju grupa za prvenstvo Evrope u Njemačkoj. Vidjeće se da li ima Dragan Stojković argumente da zaprijeti Engleskoj, odnosno da preko Danske i Slovenije prođe grupnu fazu.

 

 

Za sada su poznati samo termini i domaćini mečeva reprezentacije Srbije u Njemačkoj. Orlovi će na Prvenstvu Evrope startovati 16. juna protiv Engleske. Domaćin tog susreta biće stadion Šalkea u Gelzenkirhenu. Za Srbiju zlokobno zdanje, ako se zna da je SR Jugoslavija na istom mjestu, čak i istog dana 16. juna, pretrpjela težak poraz od Argentine na Mondijalu u Njemačkoj 2006. godine (0:6).

Poslije četiri dana odmora reprezentacija Srbije će, vrlo vjerovatno, igrati ključni meč. Dakle, 20. juna rival su Slovenci. Domaćin tog duela, odnosno reprize meča sa prvenstva Evrope 2000. godine u Holandiji i Belgiji, biće Minhen. Djeluje da će Orlovi izabrati bazu blizu Minhena, jer će u glavnom gradu Bavarske igrati i protiv Danske. Taj meč na programu je 25. juna.

-Interesantna, teška grupa. Cilj je da budemo što bolji, da osvojimo jedno od prva dva mesta. Veoma izazovni mečevi nas čekaju: balkanski duel sa Slovenijom, Danci su jako neugodni, igrali smo nedavno sa njima prijateljski susret, dobra su ekipa, kompaktna. Englezi izgledaju kao jedna od najjačih ekipa u Evropi - prvi su Piksijevi utisci koje je iznio za Arenu sport.

Selektor Orlova poručuje da se on i njegovi puleni ne plaše nijednog rivala.

-Nema potrebe za tim, ipak je ovo igra 11 na 11. Imamo dosta vremena da analiziramo, gledamo, pravimo planove, spremamo se da budemo najbolji kada je najpotrebnije, a to je onog dana kada se bude igrala prva utakmica.

Piksijevu Srbiju najviše motivišu najjači rivali, što je u ovoj grupi Engleska.

-Možda to tako izgleda, ali generalno, Evropsko prvenstvo je veliki izazov. Uspeh je doći ovde, ali treba dati maksimum da se napravi pomak, da odigramo najbolje što možemo, prikupimo što više bodova i gledamo da odemo korak napred, a to je drugi krug - podvukao je Piksi.