XS
SM
MD
LG

Želimo u Njemačku na Evro

Vico Zeljković

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo, koje se u Njemačkoj igra sljedeće godine, večeras je održano u Hamburgu, a potencijalne rivali saznali su i Zmajevi.

Kuglice su Zmajeve, ukoliko eliminišu Ukrajinu u polufinalu baraža, a potom Island ili Izrael u finalu, u grupnoj fazi Evropskog prvenstva spojile sa Rumunijom, Slovačkom i Belgijom.

Nakon što je završen žrijeb grupa za EURO, na svom Facebook profilu se oglasio i Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

- Večeras je u velelepnoj dvorani Filharmonije u Hamburgu održan žrijeb za Evropsko prvenstvo koje će se narednog ljeta održati u Njemačkoj. Večerašnji žrijeb pokazao nam je ono što smo već znali, da će naredni EVRO biti najglamurozniji i najorganizovaniji do sada i da bi bilo veoma važno biti među učesnicima smotre najboljih evropskih selekcija. Imamo sjajnu priliku da kroz dvije utakmice plej ofa na domaćem terenu napravimo istorijski plasman i budemo dio novog fudbalskog spektakla u grupi sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom, poručio je Zeljković.