XS
SM
MD
LG

Startovala Zimska liga Sarajevsko –romanijske regije

ŠF Piksi, Pale

Nakon što je letos sa dosta uspeha organizovana i provedena Letnja liga škola fudbala Sarajevsko –romanijske regije, proteklog vikenda u Palama je počela i Zimska liga u kojo je uzelo učešće 9 ekipa iz pet opština ovog područja.

Glavni organizator i idejni tvorac lige, Goran Ivković ističe da je letos postignut pun pogodak, i da su ostvarene osnovne zamisli pred start lige, pa nije bilo puno dvoumljenja oko organizacije i početka Zimske lige škola fudbala Sarajevsko- romanijske regije.

-Uz želju da svakodnevni rad sa fudbalskim poletarcima unapredimo i smanjimo zimsku pauzu došli smo na ideju da organizujemo Zimsku ligu. Neće  nam  cilj biti rezultati već usavršavanje i napredovanje, u kome će na kraju svi učesnici  biti pobednici za šta će biti nagrađeni zlatnim  medaljama i diplomama koje ćemo obezbediti uz sponzorstvo. Svakako da ja sam ne bih mogao provesti ovo simpatično druženje kroz igru u delo da nisam imao podršku trenera iz škola fudbala regije : Delipare, Radičića, Đerića, Zekovića, Simsije, Golijanina, Šušnjara... U ligi su uzeli učešće „Olimp“ i „Piksi“ iz Pala,“Sokolac“ i „Glasinac“ iz Sokoca; „Mladost“ Rogatica, „Bambi-Soko“ Višegrad, „Omladinac“Han Pijeska i „Vlasenica“ .Prvo kolo je odigrano u Palama, 23. decembra, liga se nastavlja u Sokolcu domaćin je „Glasinac“, 4. januara naredne godine u Rogatici. “Sokolac „ je organizator krajem januara. Termin odigravanja u Višegradu će biti u februaru, a datum će se  naknadno odrediti, kao i nastup fudbalskih poletaraca u Milićima gde će Vlasenica biti domaćin. Han Pijesak radi nedostatka dvorane će najverovatnije biti domaćin u Sokocu ili Rogatici. Završnica lige će biti u Palama početkom marta - Istakao je Goran Ivković trener u ŠF „Piksi“ Pale i idejni tvorac Zimske lige