XS
SM
MD
LG

Pripreme za Izbornu skupštinu Fudbalskog saveza Republike Srpske

Pod predsjedavanjem Vice Zeljkovića danas je u prostorijama Fudbaskog saveza Republike Srpske u Banjaluci održana 29. redovna sjednica Izvršnog odbora.

Sve odluke su donijete jednoglasno, a prva tačka dnevnog reda bila je razmatranje i usvajanje Izvoda iz zapisnika sa 28. sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza  Republike Srpske održane 13. decembra 2023. godine u Banjaluci.

Potom su razmatrane i usvojene sve odluke Komisije za hitna pitanja koje su donesene između dvije sjednice Izvršnog odbora.

Nakon razmatranja Izvještaja o radu Fudbalskog saveza Republike Srpske isti je i usvojen i biće prezentovan na sjednici Izvještajne Skupštine Saveza. Takođe, i Plan rada Fudbalskog saveza Republike Srpske 2024. godinu je jednoglasno usvojen i naći će se na Skupštini.

U Izboprnu komisiju Fudbalskog saveza BiH u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske izabranici su Marko Mihajlović i Velibor Bodiroga koji su u ovom tijelu naslijedila Aleksandra Gaćanovića i Vasu Mijanovića.

Pod tekućim pitanjima bilo je riječi o izmjenama i dopunama Propozicija takmičenja za Prvu i Drugu ligu, kao i Kup Republike Srpske u futsalu.

Potom je donesena odluka da se finalni turnir Kupa Republike Srpske u futsalu odigra u Bijeljini 12. i 13. aprila ove godine.

Na kraju je ukinuta i suspenzija za Roberta Janjetovića, fudbalera niželigaša Svodne kod Novog Grada koji je bio kažnjen sa dvije godine zabrane igranja, ali su protekle dvije trećine kazne i stekli su se uslovi za ukidanje kazne.

Na kraju današnje sjednice predsjednik Zeljković je dao informaciju članovima Izvršnog odbora o fudbalskom izbornom procesu u Republici Srpskoj, istakavši da su skupštine dva područja (Istočno Sarajevo i Trebinje) održane, PFS Bijeljina je zakazao za sutra, a potom će se vršiti izbori i u ostalim područjima: Banjaluka, Gradiška, Doboj i na kraju, u maju, Prijedor.

Naredna sjednica Izvršnog odbora biće održana 8. maja, a tačan termin biće naknadno objavljen, i na njoj će biti zakazana prvo redovna izvještajna, a potom i Izborna sjednica Skupštine.