XS
SM
MD
LG

Jelić: Odlazim uzdignute glave

Mile Kovačević ostaje predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Petar Jelić / foto: Anadolija, Samir Jordanović

Novi četvorogodišnji mandat povjeren mu je na izbornoj sjednici Skupštine Saveza održanoj juče u Banskom dvoru, a Kovačević je slavio u prvom krugu glasanja, jer je dobio podršku 30 delegata, dok su 22 glasala za njegovog protivnika Petra Jelića.

Petar Jelić, sin nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i FS RS Milana Jelića, bio je razočaran poslije izbora.

"Ima razočarenja i gorčine, jer neki ljudi nisu ispoštovali dogovor i to neka bude njima na čast. Što god sam s nekim dogovorio to sam ispoštovao, meni je obraz čist i uzdignute glave napuštam sve ovo. Dva delegata koja su me podržavala su isključena, dok je bio pokušaj da se odstrani još jedan iz PFS Banjaluka zbog navodnog vrijeđanja i psovanja. Zvanično je 30:22, za Kovačevića i čestitam mu. Delegati su odlučili da fudbal u naredne četiri godine ide tim putem i to moram poštovati", izjavio je Jelić.

Izvršni odbor čini 11 članova zajedno sa predsjednikom Saveza. Za prvog potpredsjednika Saveza izabran je Dušan Marković (PFS Bijeljina), a za drugog Milorad O. Lale (PFS sarajevsko-romanijska regija). Trenutno IO broji još šest članova: Mirko Milošević (PFS Bijeljina), Dragan Aranđić (PFS Doboj), Dragan Banjac, Nikola Dakić (PFS Prijedor), Predrag Zgonjanin (PFS Banjaluka), Rodoljub Oljača (PFS Gradiška). PFS Trebinje nema svog predstavnika pošto je poslat samo jedan prijedlog pa će to biti upotpunjeno na sjednici 21. oktobra, a slično mora da učini i PFS Doboj, koji treba da ima još jednog predstavnika.