XS
SM
MD
LG
09.05.2017 Čedo Matović

Romanija bolja od Rudog

Fudbaleri Romanije posle poraza u Čajniču na otvaranju proljećnog dijela sezonu, tokom vikenda u sklopu 7. kola Regionalnalne lige Republike Srpske grupa "Jug" savladali su u Palama ekipu iz Rudog. Mladi Paljani, slave razultatom 3:1, a u sastavu su imali samo četiri igrača starija od 18. godina.

Prvo poluvrijeme proteklo je u jednoj izjednačenoj borbi na obje strane. Izabranici stratega Srđana Kusmuka su preko Stefana Srdanovića poveli, no gosti su konsolidovali redove po su golom Nikole Janjuševića stigli do egala. U drugom periodu dosta kvalitetno izdanje pružio je dimaćin i bili su ti koji su diktirali tempo. U ulozi egzekutora našao se kreator igre Paljana, igrač utakmice, Njegoš Muharemović koji "trese" za 2:1. i trasira put za pobjedu. U nastavku domaćin nije stao na tome i razigrani najmlađi akter na terenu talentovani Nemanja Lukić pečeti sudbinu rivala i pogađa, na kraju se ispostavilo za konačnih i zasluženih 3:1.

Ulogu u trećem ovosezonskom slavlju su dobili: Savo Karavdija, Aleksa Cerovina, Luka Cicović, Nikola Kovačević, kapiten Savo Terzić, Nikola Šarović, Nemanja Lukić, Stefan Srdanović, Luka Simić, Njegoš Muharemović, Mihajlo Drobnjak, Strahinja Jakovljević i Dejan Obradović, a sa klube su bodreni i voćeni od strane trenera Srđana Kusmuka.

  Druga utakmica, Regionalnog "Juga" u Trnovu između Željeznice i Podgraba nije odigrana jer gosti nisu obavili ljekarske preglede i meč će biti registrovan službenim razultatom za domaćine 3:0. Slobodna je bila ekipa Stakorine. Razultati: 7.kolo Romanija – Rudo 3:1 Željeznica – Podgrab 3:0 p.f Slobodna je bila ekipa Stakorine. Tabela: 1. Željeznica 15 2. Rudo 12 3. Romanija 9 4. Stakorina 4 5. Podgrab 1 U sledećem 8. kolu, narednog vikenda 13/14. maja snagu će odmjeriti gradski rivali Podgrab i Romanija, a u drugom meču se sastaju Rudo i Stakorina. Slobodna će biti ekipa Željeznice.