XS
SM
MD
LG

Očaj pa sjaj ! Majstor Tadić poveo Srbiju ka Rusiji
Reprezentacija Srbije se vratila na prvo mesto na tabeli grupe D nakon pobede protiv reprezentacije Gruzije u Tbilisiju sa 3:1. Tadić "plesao", debitant Gaćinović postigao gol!
Rezultatski odličan početak 2017. godine za reprezentaciju Srbije u takmičarskim mečevima u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Reprezentacija Srbije je danas u Tbilisiju uspela da slavi sa 1:3 (1:1) nakon preokreta protiv reprezentacije Gruzije i da zauzme prvo mesto na tabeli.
Od samog starta meča se videlo da su Gruzijci dovoljno motivisani da se suprostave Srbiji, igrali su dosta agresivno, nisu dali da dišu, čak i kada su se počinjali napadi iz same odbrane. To je i koštalo gola u 6. minutu meča. Aleksandar Kolarov i Nikola Maksimović nisu uspeli da započnu napad, da bi lopta došla do Kolarova koji je morao da je vrati Vladimiru Stojkoviću. Nije to uspeo, njegovu loptu je presekao Kačarava i postigao gol za 1:0. Amaterska greška. Srbija nakon toga nije mogla da se oporavi dosta dugo, dok su Gruzijci koristili svaku šansu da odugovlače, iako su na samom startu meča postigli gol. Na sredini terena su domaći dobijali duele, fudbaleri Srbije su pravili faulove usred nemoći, sve je izgledalo kao veliki košmar. Imali su šansu za 2:0, Stojković je odbranio udarac Kazaišvilija. Uspeli su reprezentativci Srbije nekako da se oporave oko 30. minuta meča, upravo  tada su imali par opasnih napada. Rukavina je šutirao, njegov udarac je blokiran, da bi nakon toga Kostić umalo postigao gol pošto je zakasnio svega par desetinki sekunde nakon centaršuta Rukavine. Tadić je probao lobom, a onda, umalo šok na drugoj strani. Ananidze je imao dobru šansu, Stojković je već bio nemoćan, ali domaći su pokazali zašto nisu favoriti u ovom meču. Kada se sve smirilo, videli smo najlepši potez u reprezentaciji Srbije danas, a to je lopta Dušana Tadića ka Filipu Kostiću, koji je oboren od strane Kakabadzea, a sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač je bio Dušan Tadić - 1:1 za kraj poluvremena koji je bio pravi košmar za Srbiju, ipak bez velikih posledica. Muslin je shvatio da nešto mora da menja, pa je zamenio Obradovića za Vukovića, a Kolarova je prebacio na levu stranu terena. Drugo poluvreme je počelo mirno, ponovo je Srbija u par situacija imala problema sa pritiskom igrača iz Gruzije, ali ovoga puta je imala više sreće nego u prvom poluvremenu nakon sopstvenih grešaka. U 61. minutu dva udarca ka golu Stojkovića, Ananidze i Kankava su oprobali svoj šut, ali je u oba slučaja Vladimir Stojković dobro reagovao. Srbija nije imala čvrstinu u odbrani, a nije ni kontrolisala igru, što je bio veliki problem za naš tim. Onda je usledio taj 64. minut. Dušan Tadić je dodao do Aleksandra Mitrovića, koji prima loptu, okreće se ka golu i pogađa sa nekih 17-18 metara za 2:1! Muslin je želeo da zadrži ovaj rezultat, pa je u igru uveo Nemanju Gudelja upravo umesto Aleksandra Mitrovića, kako bi ojačao sredinu terena. Ono što je bilo zanimljivo, jeste činjenica da je Srbija vodila sa 2:1, a da je imala samo dva udarca u okvir gola u tim trenucima. Dobio je šansu i Mijat Gaćinović, debitant, a onda je usledio 86. minut i Srbija je konačno rešila sve dileme oko pobednika. Naravno, Dušan Tadić je uspeo da proigra Mijata Gaćinovića, koji vara golmana Gruzije za konačnih 3:1! Srbija sada zauzima prvo mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova iz 5 mečeva u okviru grupe D.
Preuzeto sa Sportske.net