XS
SM
MD
LG

Amer Bekić potopio Travničane

Domaćin je izveo kombinovani sastav, šansu su dobili igrači koji su više sjedili na klupi. Ekipa Sarajeva najavila je ofanzivnu igru od samog početka i tako su krenuli.

Već na samom početku zatresla je mreža prvoligaša iz Travnika a strijelac je bio Amer Bekić. Nakon vođstva, Sarajevo nastavlja sa napadima ali mreža Travničana dobro je čuvana.

Ipak, gosti su popustili u 30.minuti, na dodavanje Kadušića, ponovo je strijelac bio Amer Bekić.

U nastavku izjednačena igra, Sarajevo ima inicijativu ali bez nekih šansi za promjenu rezultata. Svi pokušaji gostiju da izmjene rezultat ostaju bez uspješni.

U 63.minuti, gosti iz Travnika su tražili traže penal jer su smatrali da je neko od igrača Sarajeva igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudija je odmahnuo rukom.

Domaći zadovoljni vođstvom, nisu puno imali više od igre ali prednost od 2:0 ipak je nedostižna za Travničane.

SARAJEVO – TRAVNIK 2:0 SARAJEVO Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase na Koševu. Gledalaca 1000. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Pomoćnici Radislav Kačevenda (Gradiška) i Armel Novalić (Doboj Istok). Četvrti sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Delegat: Lazar Martinović (Čapljina).ŽUTI KARTONI: Pekija (Travnik). STRIJELCI: 1:0 Am. Bekić (4), 2:0 Am. Bekić (33), SARAJEVO: Adilović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Duljević, Sarić, Crnkić, Mihojević, Al.Bekić, Livaak (59. Hebibović), Am.Bekić. Trener Mehmed Janjoš. TRAVNIK Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Kovač, Jusufbašić, Alispahić, Pekija, Kadrić, Goloman, Čivić, Smajić. Trener Osmo Bajrić. IGRAČ UTAKMICE: Amer Bekić (Sarajevo).