XS
SM
MD
LG

Srbija krenula pobedom

Omladinska reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) uspešno je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Gruziji. Savladana je Moldavija sa 2:0 (0:0). Prvi krug se igra u Staroj Pazovi, a protivnik Srbije u drugom kolu u petak biće Malta. Poslednjeg dana turnira, u ponedeljak, „orlići“ igraju protiv Švedske.

 Orlići su stigli do trijumfa tek u finišu meča, posle velike borbe, u prvom meču prvog kruga kvalifikacija.
Dominik Dinga skratio je muke saigračima i doneo omladinskoj reprezentaciji Srbiji veoma vredna tri boda u prvom meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, koje se iduće godine održava u Gruziji. U sam smiraj meča, Nišić je duplirao teško stečeno vođstvo i overio zasluženu pobedu „orlića".

U meču koji je odigran po teškom vremenu, brojali smo kartone umesto golova, a selekcija Moldavije se pokazala kao veoma borbena i disciplinovana ekipa, koja je dugo odolevela napadima kvalitetnijeg rivala.

Srbija je na kraju slavila pobedu rezultatom koji je možda mogao da bude i ubedljiviji, ali su posle svega viđenog tri boda najvrednija, jer će iz grupe u narednu rundu kvalifikacija da idu dve prvoplasirane selekcije.

U drugom meču, Švedska je lako izašla na kraj sa Maltom i ubedljivo pobedila sa 4:0.

U drugom kolu, 11. novembra, rival „orlićima" biće upravo Malta, a Švedska će igrati protiv Moldavije. Poslednjeg dana turnira, 14. novembra, Srbija i Švedska odlučuju verovatno o pobedniku grupe, a utehu u trećem mestu potražiće Malta i Moldavija.

Naši omladinci imali su u ovom meču i podršku reprezentativaca mlade i A selekcije, koji su posmatrali susret sa Moldavijom.

Strelci: 1:0 Dinga 84, 2: 0 Nišić 90+4. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 300. Sudija: Tim Maršal (Severna Irska). Pomoćnici: P. Robinson (Severna Irska), K. Briksen (Danska). Žuti kartoni: Mašović, Račić, Gojkov, Vlahović (Srbija), Turkan, Stina (Moldavija).
Srbija: Ilić, Gojkov, Dinga, Mašović, Bošnjak, Birmančević, Nikolić (od 65. Adžić), Petrović, Račić (od 88. Nišić), Zlatanović, Vlahović (od 73. Petrov). Moldavija: Ćebotari, Ćirilov, Kraciun, Voropai, Patrasko, Stina (od 83. Rebkijuk), Dros (od 87. Nihaev), Turkan, Kojokaru, Ibrean (od 62. Domaskan), Gulčeak.