XS
SM
MD
LG

U Grčkoj sudiji zapalili vikendicu, prvenstvo suspendovano

Sve nacionalne lige i kup utakmice u Grčkoj suspendovane su na neodređeno vrijeme nakon sumnjivog požara u kojem je oštećena vikendica sudijeGiorgosaBikasa.Grci suspendovali nacionalna fudbalska takmičenja ali meč protiv BiH u nedjelju, 13.novembranije upitan

U saopštenju Fudbalskog saveza Grčke stoji da je uzrok plamena kod Bikasove vikendice "sumnjiv" i da će sva naciona lna klupska takmičenja biti suspendovana sve dok se istraga ne završi. Požar se desio u području Halkidkija na sjeveru Grčke, a navodno je Bikasova žena nedugo prije požara napustila vikendicu kako bi otišla posjetiti sina.

-Povodom vanrednog sastanka, Fudbalski savez Grčke objavljuje odluku da će se suspendovati sva nacionalna fudbalska takmičenja do zaključenja istrage o uzrocima požara - stoji u saopštenju Saveza.

Bikos je predsjednik sudijskog komiteta u Fudbalskom savezu Grčke, a ovaj incident se desio sedam dana nakon što je još jedan član komiteta GiorgosTsachilidis napadnut od dvije osobe što je dovelo do toga da tri člana komiteta daju otka ze.

Grčko prvenstvo je kasnilo sa početkom u septembru i počelo je dvije sedmice kasnije u odnosu na planirani raspored, a razlog je bio dugotrajna rasprava o izboru sudija.

Klubovi poput Olimpjakosa, PAOK-a i Panathinaikosa su stali uz sudijski komitet i osudili napade te pozvali vladu da pronađe krivice. Sa bovom odlukom upoznata je Fifai Uefa.

Ova suspenzija neće utjecati na meč Grčke i Bosne i Hercegovine koji će se odigrati u okviru 4. kola kvalifikacija za Svje tsko prvenstvo u Rusiji 2018. Odluka se također, ne odnosi na grčke klubove koji igraju u Evropskoj ligi.