XS
SM
MD
LG

Bunjevčević veruje Orlovima

Reprezentacija u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo juri svoj prvi triju mf. Čini se – zapravo izvesno je, ne krijmo se iza eufemizama i floskula – da je Kišinjev i duel sa Moldavijom idealno mesto za tako nešto. U redovima srpskog nacionalnog tima, uz zdravu i neophodnu dozu opreza i poštovanja protivnika, ipak najviše provejava optimizam...

 Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević izjavio je da veruje da će repreze ntacija dobrim rezultatima vratiti poverenje nacije već od utakmice u Moldaviji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
"Veoma je važno da odigramo dobru utakmicu, ostvarimo cilj i uzmemo tri boda, iako neće biti lako. Pobeda je u svakom trenutku lepa i u pravo vreme dolazi. Igrači su spre mni i motivisani i nema razloga za lošu avanturu sa Moldavijom", rekao je Bunjevčević.
On je dodao da su pobede najbolja pozivnica za dolazak publike na stadion, ali i da je potrebno vreme da se kockice slože. "Navijači će osetiti i podržati reprezentaciju, trudimo se da napravimo kult reprezenta cije i vratimo poverenje koje je nestalo pre šest godina. Ništa ne može preko noći, po treban je vremenski period", poručio je Bunjevčević. On je naveo da utakmica protiv Moldavije, kao i sa Austrijom posle toga, neće biti odlučujuće i da na njih ne treba gledati kao na prekretnicu. "Nije presudan meč, kvalifikacije se završavaju 2017. godine, ali je početak mnogo bi tan. Setite se samo koliko je ranije sitnih detalja odlučivalo o plasmanu na veliko ta kmičenje. Moramo da idemo od utakmice do utakmice i bez potcenjivanja protivnika". Bunjevčević je priznao da ima tremu pred gostovanje Moldaviji, ali smatra da je to normalan osećaj pred svaki značajan meč. "Pred svako gostovanje imam tremu, to je normalno jer je nestala ogromna razlika iz među 'velikih' i 'malih' reprezentacija. Kada igrate i protiv najjačih imate tremu. Ona je pozitivna i nestaje kada utakmica počne. Mnogo je teže gledati sa strane jer ne možete da utičete na dešavanja na terenu. Ko nema tremu pred utakmicu bolje da se ne bavi ovim poslom", zaključio je Bunjevčević. Utakmica između Moldavije i Srbije igra se sutra od 20.45 na stadionu Zimbrua.