XS
SM
MD
LG

Crna Gora potopila Amerikance

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Riju, pošto je savladala selekciju Sjedinjenih Američkih Država 8:5. To je drugi trijumf crnogorskih vaterpolista u B grupi, nakon što su na startu slavili protiv Francuske.Upisali su i dva poraza protiv Hrvatske i Italije.

 Mnogo teže nego što rezultat govori Crna Gora je savladala "jenkije", a još jednom je naša selekcija imala velikih problema u napadu. U prvom poluvremenu viđena su samo tri gola i to sva tri u prvoj četvrtini. Klikovac je doveo Crnu Goru u vođstvo, a poravnao je Bonani.

U drugom periodu nijesmo iskoristili dva puta igrača više. Na drugoj strani, Amerikanci su u posljednjem napadu dva puta pogađali okvir gola.

Samjuels je na startu druge četvrtine majstorsim golom donio izjednačenje 2:2, ali je u narednom napadu uzvratio Pasković. Darko Brguljan je prvi put donio dva gola prednosti, a Man je ponovo doveo Amerikance na minus jedan 4:3.

Kada je na početku posljednje četvrtine Klikovac iznudio peterac i isključenje Relsa, a time i igrača više u naredna četiri minuta činilo se da će "ajkule" lako privesti meč kraju. Međutim, primili smo dva gola u tom periodu, a u napadu se nastavilo mučenje (Janović promašio peterac). Golovi Janovića i braće Brguljan su nam održali "glavu iznad vode", a u finišu smo, ipak, stegli odbranu (blistao Šćepanović) i priveli meč kraju. Konačnih 8:5 postavio je Petrović.

U crnogorskoj selekciji dva gola postigao je Darko Brguljan, a po jedan Filip Klikovac, Saša Mišić, Vjekoslav Pasković, Mlađan Janović, Draško Brguljan i Antonio Petrović.

Dvostruki strijelac za SAD bio je Džošua Semjuels, dok su po jednom i danas odličnog crnogorskog golmana Miloša Šćepanovića savladali Bret Bonani, Džon Man i Luka Kupido.

U prvom meču naše grupe Hrvatska je savladala Italiju 10:7. Blistao je Sandro Sukno koji je postigao čak pet golova.

Valentino Galo se istakao u redovima "azura" sa dva pogotka. Hrvatska i Italija poslije četiri kola imaju po tri pobjede i poraz.