XS
SM
MD
LG

Delije odlične, Zvezda očajna

Poplava emocija, energije i ogromnih očekivanja na najvećem srpskom stadionu. Godinama uspavani džin evropskog fudbala ponovo sanja najlepše snove, o povratku na međunarodnu scenu na velika vrata

Zvezdaška publika napravila je još jedan spektakl za pamćenje, u nameri da izabranikeMiodraga Božovića ponese do uspeha za pamćenje. Ali, daleko je Zvezda od Lige šampiona.

Dugo oko zdanja u LJutice Bogdana nije viđena takva gužva, kao svedočanstvo da Zvezda nije u ovoj deceniji imala mnogo značajnijih utakmica. Ulog ogroman, skupoceni rival na travi, ali samo misli o trijumfu u glavi.

Sve je dvadesetak minuta bilo krcato na stadionu „Rajko Mitić“, osim dela između juga i istoka koji je iz bezbednosnih razloga ostao prazan zbog dolaska malog broja navijača Ludogoreca.

Čitanje sa razglasa prezimena fudbalera bugarskog šampiona nije se ni čulo od zaglušujućih zvižduka. Još jači su bili kad su izašli na zagrevanje, dok su crveno-beli po tradiciji tražili koncentraciju na pomoćnom terenu.

Ovacijama je dočekan izlazak Zvezdinih rezervnih igrača iz tunela, navijači su odmah skandiranjima „Ugoo, Ugo...“ stavili Vieiri do znanja da od njega očekuju gol koliko god minuta bude proveo na terenu.

Zagrmela je pesma „Pukni zoro“ iz grla 50.000 zvezdaša i sa razglasa. Sve je bilo spremno za start velikog fudbalskog rata.

Delije su širom severne tribine prenele tekst iz člana 5 Statuta UEFA i na dostojanstven način pokazale ljudima iz Evropske kuće fudbala na koji način su prekršile sopstveni najviši akt odlukom da prime u članstvo takozvanu državu Kosovo.

U tom članu jasno piše da članstvo u UEFA može imati samo ko je primljen u Ujedinjene nacije.

[su_youtube url=" https://youtu.be/zQ7kusYCYJY"] [/su_youtube]