XS
SM
MD
LG

Irena Lubura ponos KK Igman

Među  nedavno nagrađenim perspektivnim sportistima Istočnog Sarajeva našla se Igmanova karatistkinja Irena Lubura, nosilac braon pojasa, majstorski kandidat.

- Prije svega zahvaljujem se mojim trenerima i roditeljima bez kojih ne bi ostvarila odlične rezultate. Prošla  godina mi je bila jedna od najuspješnijih sa 24 osvojene medalje. Najznačajniji rezultati su mi treće mjesto ekipno na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, kao i prvo mjesto pojedinačno u borbama na Međunarodnim turnirima u Kopru u Sloveniji i Vrnjačkoj Banji. Takođe, jedan od značajnijih rezultata bio je i drugo mjesto pojedinačno u borbama na EMPI Kupu u Subotici, gdje sam osvojila i zlato u ekipnoj konkurenciji. Ovo priznanje biće mi motiv da i u 2016. godini ostvarujem odlične rezultate – kaže Irena Lubura.

Karate trenira od 2006. godine. Prvu medalju osvojila sa nepunih 6 godina i bijelim pojasom. Do sad je osvojila preko 100 medalja, na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Karate je  počela trenirati zbog starijeg brata Nikole, takođe uspješnog člana Karate kluba Igman.Inače Irena  je član reprezentacije BiH i nastupala je na Svjetskom šampionatu u Beogradu i Internacionalnom kupu grada Kopra u Sloveniji.

U ovoj godini cilj joj  je uspješno započeti sezonu na EMPI Kupu u Subotici. Na tom takmičenju okupi se  oko dvije  hiljade takmičara iz petnaestak zemalja. Spada u red najjačih međunarodnih turnira u regiji. Takođe, jedan od ciljeva ove sezone joj je polaganje za crni pojas.

[gallery bgs_gallery_type="slider" ids="49266,49267,49268,49269,49270"]    


Prethodna vest
Leo porazio Zrinjski