XS
SM
MD
LG

Matos i Vered Zvezdini

FK Crvena zvezda je u ponedeljak, 29. juna, zvanično predstavila nova pojačanja, u Lav Medija centru stadiona „Rajko Mitić“. U pitanju su brazilski napadač Bruno Matos, koji je stigao iz Novog Pazara i izraelski ofanzivni vezista i dugogodišnji član Makabija iz Haife Idan Vered.

Miodrag Božović je odlučio da za utakmicu sa Kairatom (četvrtak, 2. jul) prijavi izraelskog internacionalca, dok će ostala pojačanja, uključujući i Matosa, morati da sačekaju prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope kako bi debitovali za crveno-bele.
Vered će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 11, dok će Matosu na leđima stajati broj 15. Mediji su Izraelca, zbog broja na dresu, uporedili sa Nejcom Pečnikom i pitali da li će Vered biti kao Nejc. - Biće još bolji, verujemo u to - rekao je sportski direktor Blažo Raosavljević, i istakao da su pozicije koje pokrivaju njih dvojica bile urgentne po zamislima šefa struke Miodraga Božovića. Bruno Oliveira de Matos iza sebe ima godinu dana u Novom Pazaru, pa se pred predstavnicima medija trudio da malo prozbori i na srpskom jeziku. - Ja znam malo srpski. Znam da kažem Zvezda, Marakana, polako... Ne znam mnogo, hvala svima. Jedva čekam da počnu utakmice i da svi igramo dobro - rekao je Brazilac. Vered je istakao da se raduje igranju pred navijačima kakvi su Zvezdini. - Imao sam jedan trening. Bilo je dobro, moram podignem nivo fizičke spreme. Drago mi je što sam u velikom klubu. Spreman sam i uzbuđen zbog toga. Nadam se da ću zadovoljiti navijače Zvezde za koje znam da su najbolji - rekao je Vered.