XS
SM
MD
LG

JADRAN REMIZIRAO

Jadran je remizirao s Akvakjarom na startu kvalifikacionog turnira za Evrokup u Atini (9:9), i ovaj bod ne može da ga zadovolji, jer je u jednom momentu treće četvrtine imao čak četiri gola prednosti protiv italijanskog tima (6:2).


Na kraju, Novljani su prigovarali i na sudijske odluke koje su u finišu bukvalno pogurale Akvakjaru do remija, pa je prošlogodišnji rival Jadrana iz četvrtfinala ovog takmičenja izbjegao poraz iako je dva minuta i 23 sekunde prije kraja bio na minus tri (9:6).

Uslijedile su čudne sudijske odluke u napadima crnogorskog šampiona i tri vezana pogotka Akvakjare, od kojih su golovi za 9:8 i 9:9  postignuti u posljednje 44 sekunde. Strijelac za remi bio je Đakomo Lanconi pet sekundi prije kraja utakmice.

Crnogorski šampion naredni meč igra sjutra od 15 časova kada će rival biti Sintez, po procjenama i najkvalitetnija ekipa na turniru s kojeg dvije najbolje plasirane idu u četvrtfinale.

Rusi su danas na otvaranju sa 11:7 savladali holandski Utreht.

Akvakjara - Jadran 9:9 (1:2, 1:3, 3:1, 4:3)

Atina - Gradski bazen. Sudije: Franulović (Hrvatska), Galindo (Španija). Igrač više: Akvakjara 15 (5), Jadran 7 (3). Peterci: Akvakjara 2  (2).

Akvakjara: Kaprani, Peres, Rosi 1, Paškvalin 1, Skoti Galeta 1, Petković 2, Lanconi 1, Marciali, Luongo 3, Valentino, Astarita, Đito, Lamolja.

Jadran: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Sekulić 4, Vidović 1, Porobić, Banićević, Sarić 2, Latinović, Spajić, Drašković, Pješivac 1, Kolesko.