XS
SM
MD
LG

Slaviša Kralj novi predsjednik FK Radnik-Urije

Slaviša Kralj, nekadašnji istaknuti fudbaler Rudar Prijedora i aktuelni predsjednik Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor, imenovan je za novog prvog čovjeka Fudbalskog kluba Radnik-Urije iz Grada na Sani.

On je dobio jednoglasnu podršku 23 prisutna delegata od njih 31, koliko broji najviše klupsko tijelo čija je sjednicaodržana u prostorijama Mjesne zajednice Urije. Na Skupštini je bio i 21 gost, među kojima su bili Petar Krajišnik, sekretar GFS Prijedor i Vukašin Đaković, direktor aktuelnog lidera prvoligaškog karavana Republike Srpske, Rudar Prijedora.

-Prije svega želim da se zahvalim na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati. Nije jednostavno, u ovim teškim vremenima, voditi bilo koji sportski kolektiv, ali na nama je da Radniku vratimo dostojanstvo. Cilj kluba je da animira mladost i sve zainteresovane, radi na popularizaciji i afirmaciji fudbala na Urijama. Ovom zadatku ću pristupiti predano i odgovorno kao i svakom do sada koji sam obavljao u okviru fudbalskih foruma, kako na nivou našeg Grada, tako i naše Republike – rekao je Slaviša Kralj.

Porednjega u novom Upravnom odboru su još: Milanka Radulović, Boris Narić, Drago Milošević, Goran Velaula, Nikola Marić, Saša Knežević, Igor Radaković, Lazar Gajić, Mladen Ivić, Zoran Rosić i Radovan Đaković. Za predsjednika Skupštine izabran je Dražen Vrhovac, dok su potpredsjednici Mladen Radišić i Dragan Dragojević. U Nadzorni odbor imenovani su: Rade Trubarac – predsjednik, te članovi Aleksandar Škorić i Igor Kragulj.

Na Skpštini je predstavljen plan i program rada kluba,kao i finansijski plan za 2018. godinu, a usvojeni su svi izvještaji iz prethodnog perioda. Verfikovani su i novi mandati članovima Skupštine.

-Novi čelnici kluba su ustvari zdrav miks ljudi iz svih branši društveno-političkog, klturnog i sportskog života Prijedora i to bi trebalo da bude forula za uspjeh radnika. U narednom periodu želimo kvalitetno da omasovimo klub, radimo na infrastrukturi, a posebno nam mnogo znači pomoć Grada Prijedora i gradonačelnika Milenka Đakovića koji je za infrastrukture radove na terenu kod kasarne odobrio 20.000 maraka. To nam je svojevrsni vjetar leđa da izgradimo svoju stalnu kuću, a ne da kao do sada budemo podstanari na raznim terenima –dodao je na kraju Slaviša Kralj, predsjednik Fudbalskog kluba Radnik-Urija.

Tekst i foto: priejdor24h.com

Detalj sa Skupštine


Rudar 3 : 0 Blatna
Kiseljak 4 : 3 Radnik Urije
Berek 1975 3 : 3 Svodna
Rasavci 3 : 1 Moštanica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Svodna 16 15 1 0 46
2 Rudar 16 13 1 2 40
3 Rasavci 16 8 3 5 27
4 Berek 1975 16 7 2 7 23
5 Kiseljak 16 7 0 9 21
6 Moštanica 16 5 2 9 17
7 Omladinac (-6) 16 7 1 8 16
8 Radnik Urije 16 2 1 13 7
9 Blatna (-6) 16 2 1 13 1