XS
SM
MD
LG

Džiu džicu klub Slavija pokrenuo treninge brazilskog džiu džicua

Džiu džicu klub Slavija iz Istočnog Sarajeva pokrenuo je nešto sasvim novo u Istočnom Sarajevu.

Pored standardnih treninga džiu džicua, od prije nekoliko dana u JJK ''Slavija'' će se održavati, za sada, tri puta sedmično i treninzi brazilskog džiu džicua.

- Mi u svom džiu džicuu od prije nekog vremena imamo disciplinu ne waza, koja je identična osnovi brazilskog džiu džicua. Odlučili smo da pored dosadašnjih sistema koje smo trenirali, sada znatno više pažnje posvetimo ne wazi, te je tako i brazilski džiu džicu stigao kod nas. Pitanje je samo vremena kada će džiu džicu postati olimpijski sport, ali je gotovo sigurno da mjesta za sve sisteme na Olimpijskim igrama neće biti, već samo za jedan od njih. Ne možemo sa sigurnošću reći koji će to sistem biti, ali ne želimo da nas to zatekne nespremne, pa treniramo sve, rekao je za naš portal Ognjen Crnogorac, trener u JJK Slavija.

Zbog toga, nedavno su u dvodnevnoj posjeti JJK ''Slavija'' bili Luka i Đorđe Vasić iz banjalučke Fenix Akademije koja u svome sastavu ima i brazilski džiu džicu.

- Kada sam malo više ušao u ovu priču preko društvenih mreža sam kontaktirao braću Vasić. Čuo sam izuzetno dobre priče o njima, i vrlo lako smo našli zajednički jezik, te je to rezultovalo njihovom posjetom kod nas i održanim pokaznim treninzima. Imaćemo velike koristi od toga. Takođe, nastojali smo i jedni drugima da pomognemo tako da ćemo mi zajedno sa Fenix akademijom biti u afilaciji Nova unija (Nova Uniao), a istovremeno će i oni da se takmiče na zvaničnim džiu džicu takmičenjima u sistemu ne waza.

Više informacija možete vidjeti na plakatu ispod.