XS
SM
MD
LG

Tuzlaci ''promrzli'', čeka se nova utakmica i protivnik PFS Istočno Sarajevo

Još uvijek nisu poznati svi učesnici drugog kola Kupa Regija. Iako je juče u Banja Luci odigran prvi meč drugog kola između PFS Banja Luka i PFS Gradiška, u Sarajevu se još nije okončao ni prvi krug.

Naime, meč između reprezentacija Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona još uvijek nije odigran, niti registrovan. Taj meč, trebao je da se igra u srijedu, ekipe su se pojavile u zakazano vrijeme na terenu, no sudijama i delegatu nije preostalo ništa drugo nego da, zbog mećave, i brzog lijepljenja snijega na vještačku podlogu terena u Hadžićima, odlože taj meč za 24 časa kako pravilnik nalaže.

Tuzlaci se nisu pojavili na terenu sutri dan, i po pravilima je to trebalo biti 3:0 registrovano za NS Kanton Sarajevo, što bi nakon 2:0 za Tuzlake u prvom meču bilo dovoljno da se Sarajlije nađu u drugom krugu, ali pravila nisu važila u ovom slučaju.

Brže-bolje je reagovao N/FS BiH i hitnom telefonskom sjednicom usvojio obrazloženje Tuzlaka da su igrači promrzli od puta u srijedu, te da nije postojala mogućnost da oni odigraju meč u četvrtak, i naložili da se mora odigrati nova utakmica.

Započeto slavlje reprezentacije Kantona Sarajevo je prekinuto, a novi datum se evo ni sedam dana od tada još uvijek ne zna, i pitanje je kada će taj meč biti odigran. U međuvremenu, izvršen je žrijeb za drugo kolo, pa će tako reprezentacija PFS Istočno Sarajevo sačekati boljeg iz duela tog dvomeča.