XS
SM
MD
LG

Ko je istjeran sa Butmira

Duel PLBiH za fudbalerke između SFK 2000 i Emine, dobio je svoje treće poluvrijeme.

Nakon što su objavljenja dešavanja na stadionu u Butmiru, gdje su navijačice protivničke ekipe udaljene sa tribina, uslijedio je demant SFK 2000, koji smo također uredno objavili bez izmjena.

Prvi tekst je izazvao dosta komentara u bh. fudbalu, pa su na vlastitu incijativu za naš portal izjave dale tri bivše fudbalerke SFK 2000, koje su potvrdile prijašnja pisanja našeg portala sa lica mjesta. Tačnije, bili su svjedoci pomenutih scena u Trening kampu u Butmiru.

Tokom dana iz SFK 2000 su sve demantovali, da bi na kraju izjave dale i same učesnice subotnjih dešavanja. Izjave Vam prenosimo u cijelosti, uz puna imena i prezimena fudbalerki.

ARMELA KLINO:

“Poštovani, želim da se obratim kao jedna od “učesnica” nedavnog incidenta na premijerligaškoj utakmici između SFK 2000 – ZNK/FK EMINA MOSTAR. Prijateljice i ja smo došle kao svi normalni navijači na utakmicu da podržimo našu bivšu /nekadašnju trenericu i igračicu SFK 2000 Amelu Kršo. Istina je da smo odstranjene od strane Uprave kluba SFK 2000, iz nama nepoznatih razloga. Pristojno smo napustile trening kamp FK Sarajevo u Butmiru, i navedenu igračicu čekale do kraja utakmice da se pozdravimo. Stajale smo ispred ograde i čekale je. U drugom poluvremenu poslale smo prijatelja koji je došao s nama da podrži našu bivšu trenericu. On se “proderao” par puta Amela Kršo, to je bilo na početku drugog poluvremena. No, naravno na snimku sa utakmice jasno se vidi dok je on na trbinama zvuk je isključen. Poslije kraja utakmice najnormalnije smo stajali sa našom Amelom, dok nije došla trenerica kluba Samira Hurem. Ona je izašla iz auta i počela nas je mrškat i tjerati, i govoriti ” šta ćete vi ovdje?”. Nazvani smo huliganima, klošarima i slično.”

AJLA ALJUKIĆ:

Nakon ovih izjava želim i ja da se oglasim u vezi utakmice između SFK 2000 Sarajevo i ŽF/NK Emina.Čitam mnoge stvari koje nisu istinite i gdje od javnosti žele da sakriju istinu. Naime, bila sam učesnik u tom incidentu i gdje sam doživila veliku neugodnost. Moje prijateljice i ja smo došle iz razloga da pogledamo utakmicu i podržimo našu bivšu trenericu koja igra u Emini. Međutim, pred kraj prvog poluvremena smo izbačene. Pokušale smo saznati razlog zbog čega ne možemo prisustvovati utakmici, ali uzalud. Nisu ga imali. Želim naglasiti da smo nazvane pogrdnim riječima huliganima i uslijedilo je mnogo uvreda. Vidjeli smo da nismo dobrodošli i izbačene smo iz kampa. Grupa nas je odlučila da sačekamo bivšu trenericu Amelu Kršo van kampa i pozdravimo se .Dok smo stajale trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem, je zaustavila svoj automobil. Tokom izlaska počela je da galami, maršnula nas je i rekla da se gubimo, također i fizički gurnula. Želim također spomenuti da sam bivša igračica SFK 2000 Sarajevo i da već neko vrijeme nastupam za Slobodu iz Tuzle. O suspenziji koja je spomenuta od strane Uprave nemam nikakav papir niti dokaz. ISKRENO NEMAM NIŠTA PROTIV NJIH, IMAM PRAVO IZBORA I TO TREBAJU DA POŠTUJU! Svi mi imamo pravo doći i pogledati javnu utakmicu. Razlog njihovog ponašanja i ponašanja Uprave je njihov “obraz”. Bez obzira na sve što sam prošla želim im mnogo uspjeha i sreće.

HANNA BUKVIĆ:

“Kao jedna od “učesnica” incidenta u trening kampu FK Sarajevo u Butmiru i kao bivša članica SFK 2000, želim da iznesem svoj stav o pomenutom događaju. Naime, nas nekoliko smo došli da damo podršku igračici ŽNK Emina, našoj prijateljici i bivšoj igračici SFK 2000, Ameli Kršo. Iz nama nepoznatih razloga izbačeni smo sa tribina i iz kruga kampa od strane uprave SFK. Ne bi bio nikakav problem da nisu uslijedile izuzetno grube i proste riječi i uvrede. Stoka, klošari, huligani su samo neke od riječi koje su nam upućene. Vaš novinar je dobro primjetio na kakav smo način odstranjeni. Čak smo i nakon utakmice i to izvan kruga kampa verbalno napadnuti od strane gospođe Samire Hurem koja nas je nas je tjerala da odemo iako smo sa druge strane kapije kampa. O razlozima takvog ponašanja neću govoriti, iako je svima koji su bili prisutni i koji su neutralni sasvim jasno zbog čega se sve to desilo. Bez obzira na sve, kao neko ko je proveo neko vrijeme u klubu SFK, ja im želim puno sportske sreće i dobrih rezultata.”


Gradina 1 : 2 Alfa Modriča
Lokomotiva 2 : 1 Banja Luka
Iskra 2 : 1 Radnik Bumerang
SFK 2000 6 : 0 Emina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 8 7 1 0 22
2 Iskra 8 7 1 0 22
3 Lokomotiva 8 5 0 3 15
4 Emina 8 5 0 3 15
5 Radnik Bumerang 8 3 0 5 9
6 Alfa Modriča 8 2 0 6 6
7 Banja Luka 8 2 0 6 6
8 Gradina 8 0 0 8 0