XS
SM
MD
LG

Barcelona Barcelona
22.11.2022 20:45
Partizan NIS Beograd
79 : 68
1/4
17 : 21
2/4
25 : 11
3/4
: 17
4/4
15 : 19
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Partizan pao u Barseloni

23.11.2022 Administrator DC

Barselona - Partizan

U 9. kolu Evrolige, Partizan Mozzart Bet je na gostujućem terenu izgubio od Barselone sa 79:68 (17:21, 22:11, 25:17, 15:19)

 

Partizan Mozzart Bet je snažno započeo duel na gostujućem terenu protiv Barselone, ali je domaći tim u drugoj deonici uspeo da uvede meč u ritam koji mu više odgovara i dođe do pobede rezultatom 79:68. Crno-beli su dobro otvorili meč, pogađali i igrali čvrsto u odbrani što im je donelo šest poena prednosti pred istek prve deonice. Ipak, domaći su prišli na -4, da bi u drugoj četvrtini ubrzo stigli do potpunog egala. 

Borio se tim Partizana Mozzart Bet i održavao utakmicu u egalu do pred kraj drugog perioda, kada je domaći tim uspeo da dođe do prednosti od 39:32. 

SRAMNO OTKAZIVANJE KUPLJENIH ULAZNICA NA DAN UTAKMICE

Barselona je danas oko 12:30 donela odluku da svim navijačima Partizana koji su kupili karte za sektore koji nisu previđeni za gostujuće navijače otkaže ulaznice i refundira novac. KK Partizan Mozzart Bet je čitav dan pokušavao da sa domaćinom pronađe kompromisno rešenje, ali je odgovor od svih iz katalonskog kluba, pa i samog predsednika Laporte na pismo predsednika Mijailovića bio da se pridržavaju lokalnog zakona. Na taj način, ostavili su mnoge navijače crno-belih uskraćene za priliku da prisustvuju meču za koju su uredno kupili karte i oštetili ih za novac koji su uložili u put i smeštaj. KK Partizan Mozzart Bet je izrazio svoj protest kako predsedniku Laporti, tako i predstavnicima Evrolige. 

U trećoj četvrtini, domaći tim je uspeo da stekne dvocifrenu prednost koju crno-beli više nisu uspevali da ugorze. Pred kraj meča, neprijatnu povredu prsta je doživeo Alen Smailagić. O stepenu povrede će više informacija biti poznato nakon detaljnih pregleda. Na kraju, crno-beli su u "Blaugrani" doživeli poraz, ali su od strane navijača koji su uspeli da uđu u "gostujući" sektor ispraćeni aplauzima i pozvani na "bis". 

Posle meča, trener crno-belih Željko Obradović je izjavio: 

"Prvo bih želeo da čestitam Barseloni na večerašnjoj pobedi. Mi smo veoma dobro počeli u prvom poluvremenu, detalji su odlučili rezultat. Naš problem tokom cele utakmice je bio ofanzivni skok. Nismo to kontrolisali. Veoma loše smo šutirali i najviše zbog toga smo izgubili utakmicu", rekao je Obradović koji je sa srpskim novinarima razgovarao o otakaznim ulaznicama za navijače Partizana. 

"To je zaista neprijatna vest. Čuo sam danas u toku dana da ljudima koji su dolazili iz cele Evrope, čak i van Evrope da vide utakmicu, koji su kupili karte pre par meseci nisu dozvolili da uđu u dvoranu a da su čak i tokom utakmice neke ljude izbacivali. Ne znam da li je to tačno, ali mislim da je to nešto čime Evroliga mora ozbiljno da se pozabavi. Sreo sam u našem hotelu pred utakmicu gospodina koji je došao na utakmicu iz Kopenhagena i rekao da ne može da uđe u salu. Bili su momci sa Malte, ljudi koji su došli iz Nemačke koji su kupili karte pre par meseci i onda im se ne dozvoljava ulazak u halu. Mislim da Evroliga treba da reaguje da vidimo zbog čega je došlo do te situacije. U svakom slučaju znam da je veliki broj navijača Partizana želeo večeras da bude u toj sali, hvala im, žao mi je svih koji nisu ušli, pozivam ih da dođu u Beograd i hvala im što su uz nas tokom cele sezone", istakao je Obradović. 

Barselona: :Da Silva 5, Šanli 8, Veseli 4, Kalinić 9, Satoranski 11, Laprovitola 13, Higins 7, Tobi 5, Kjurik 3, Jokubaitis 8, Nađi

Partizan Mozzart Bet:Ledej 8, Panter 2, Smailagić, Papapetru 4, Egzum 4, Brodzijanski, Naneli 10, GLas, Lesor 2, Trifunović, Anđušić, Madar 2

(Foto: EuroLeague) 

 

Međunarodna košarka Međunarodna košarka Euroleague Barcelona Partizan NIS
Radnicki21 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača