XS
SM
MD
LG

EL: Real slavio u Minhenu

Košarkaši Reala savladali su Bajern u 14. kolu Evrolige u Minhenu, rezultatom 82-72.

Real je bolje otvorio meč i poveli su sa 7-2. Bajern serijom Bartela dolazi do vodstva 13-9. No tu su domaći stali. Real pravi seriju 13-0 i dolazi do devet poena prednosti. Do kraja prvog perioda Real, na krilima Rendolfa i Ljulja, dolazi do dvocifrene prednosti.

Jović je na startu drugog perioda uveo Bajern u dobar napadački ritam. Međutim, defanzivno je to djelovalo loše a i Real je šutirao nevjerovatno. Sam Ljulj pogodio je pet trojki u prvom poluvremenu. Kako je vrijeme prolazilo, sve je bilo teže za domaće. U napadu nije bilo rešenja. Dosta su i srljali a neki šutevi su im i izlazili iz koša. Real je na kraju do kraja prvog poluvremena povećao prednost i sa +15 su otišli na odmor. 

Real je na startu drugog poluvremena imao u par navrata i rekordnih +18. Jović je ponovo uveo Bajern u nešto bolji napadački ritam ali je Real sve nalete domaćih uspješno odbijao. U samoj završnici trećeg perioda Bajern je zategao odbranu. u napadu se razigrao Radošević i Bajern je sa samo -6 ušao u poslednji period. 

Rendolf je pogodio trojku na početku poslednjeg perioda. Međutim, Koponen ulazi u seriju i Bajern prilazi na samo dva poena zaostatka. Imali su Bavarci tada par napada za izjednačenje ili vodstvo ali ih nisu iskoristili. Real je preko Tompkinsa ušao u seriju i došao do sedam poena prednosti. I tada se Bajern probao vratiti ali povratka nije bilo.

Real je do pobjede predvodio Rendolf sa 22 poena dok je Jović bio najbolji kod Bajerna sa 11 poena i pet asistencija.

Foto: Evroliga