XS
SM
MD
LG

Srbija zamalo od gotovog napravila veresiju

Foto: KSS

Košarkaši Srbije savladali su Tursku sa 79-72 u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

Srbija je sjajno otvorila susret. Predvođena Nikolom Jokićem i sjajnom odbranom, Srbija je došla rano do dvocifrene prednosti a prvi period je dobila sa 26-11. Nastavila je Srbija sa sjajnom igrom i u drugom periodu i održavala je 15ak poena prednosti. Spektakularnom trojkom Kalinića sa pola terena na kraju poluvremena, Srbija je došla do +19.

Imala je Srbija u 3/4 i 21 poen prednosti. Međutim, tada je uslijedio veliki pad u igri Srbije. Turska je to iskoristila i prišla je na sedam poena zaostatka. Gudurić i Jagodić-Kuridža trojkama su odbili nalet domaćih pa je Srbija sa +10 ušla u poslednji period.

Turska nije odustajala a Srbija je bila sve nervoznija. Prišla je Turska na -4 kada je Gudurić dao trojku za +7. Međutim, Turska je uspjela doći do izjednačenja. Trojkom Kalinića Srbija je povela 75-72. Potom je i Gudurić pogodio bacanja te je Turska bila slomljena.

Jokić je vvodio Srbiju sa 24 poena i deset skokova dok su Kalinić i Gudurić dodali po 14 poena. Domaće je predvodio Osman sa 22 poena.