XS
SM
MD
LG

Mavasova potvrda važeća

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine dao je rok da se do 25. marta reši pitanje tendera za izgradnju terena sa veštačkom travom.

Podsećamo na pretposlednjoj sednici Izvršnog odbora bilo je rečeno da firma Mavas iz Mrkonjić Grada koja je bila učesnik tendera nije dostavila relevatnu potvrdu da je izmirila poreske obaveze u Republiic Srpkoj. Zbog toga su je hteli eliminisati iz posla i gradnje 15 terena sa veštačkom travom!!!

Tada je pred članovima Izvršnog odbora bila potvrda Poreske uprave Republike Srpske,ali je neko želeo da je proglasi nevažećom. Pisali smo tada i zašto. Samo mi, ostali su ćutali. Evo  teksta od 21. februara ove godine:

''Posebna su priča tereni iz projekta FIFA koje će da dobije petnaest lokalnih zajednica, pretežno mesta iz kojih dolaze članovi Izvršnog odbora FS BiH. Naime, na 29. sednici u Sarajevu žalba firme “Mavas” iz Mrkonjić Grada je prosleđena Pravnoj komisiji Saveza kako bi se “protumačio papir Poreske uprave Republike Srpske”.

-Sve se radi u cilju favorizovanja firme “Pejkom” Boška Pejčića, a poništavanja ponude “Mavasa” iz Mrkonjić Grada koja je bila prvoplasirana na tenderu, čiji je vlasnik i direktor Danijel Stojičić. Bila je tu i treća firma - “Mildabo” koju je Savez “precrtao”, a kojoj je namenjena uloga “podizvođača” radova “Pejkomu”, ali i partnerstvo u podeli profita iz ovog projekta izgradnje FIFA terena. Sa ovom pričom predsednik FS BiH Elvedin Begić nema nikakve veze, ideja je pokrenuta iz FS Republike Srpske, po interesnoj sferi, uz podršku članova nadležnih komisija, ali i novoizabra nog generalnog sekretara FS BiH Adnana Džemidžića – dodao je naš izvor blizak Izvršnom odboru FS BiH.''

Na jučerašnjoj sednici Izvršnog odbora obrt. Pravni komitet  FS BiH je konstaovala da je potvrda Mavasa važeća i tačna, pa se sada neko našao u neobranom grožđu. Odluku treba doneti, a Mavas ima konkurentnu ponudu. Čekamo 25. marat i odluku ko će u izgradnju 15 terena sa veštačkom travom.

Da li smo i mi našim pisanjme nekome pokvarili planove???

NASTAVIĆE SE SUTRA.....