XS
SM
MD
LG

Emina u polufinalu Kupa

Fudbalerke Emine iz Mostara plasirale su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, pošto su pobjedile ekipu Gradinu iz Srebrenika rezultatom 1:2.

Domaća ekipa je prva došla do prednosti u 24. minuti, Memić je ubacila loptu iz kornera, a najbolje se snašla Mujić i pogodila gol za vodstvo od 1:0.

Šest minuta kasnije Emina je izjednačila rezultat, Gačanica je prošla beka i štopera domaće ekipe i pogodila suprotni ugao čuvara mreže Gradine za 1:1.

Onda u 44. minuti dosuđen je kazneni udarac za gostujuću ekipu, Memić je u šesnaestercu srušila Kreću, a siguran realizator bila je Husić i donijela prednost svojoj ekipi od 1:2, što se ispostavilo na kraju kao konačan rezultat utakmice.

- Što se tiče igre svoje ekipe i nismo baš zadovoljni, loše smo otvorili utakmicu što je protivnik iskoristio i postigao pogodak za vodstvo. Međutim, to nije dugo trajalo ubrzo, smo se vratile u igru i preokrenule rezultat, samim tim naša igra na terenu je izgledala dosta bolje. Sma tram da je veličina jedne ekipe da i prilikom lošeg dana uspije da se izdigne i ostvari pozitivan rezultat. Ovu utakmicu ostavljamo iza sebe i okrećemo se narednim izazovima. Već u subotu slijedi nova utakmica protiv istog protivnika na istom mjestu, svakako želim ispraviti svoje greške, ostvariti pobjedu i donijeti tri boda, kaže Elma Husić, strijelac drugog gola.

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽNK Emina Mostar 1:2 (1:2).

Stadion: Gradski u Srebreniku. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Ermina Abdaković (Novi Travnik). Pomoćnici: Zerin Bajrambašić (Zenica) i Damir Bajrambašić (Zenica).

Gradina: Mašić, Hamzić, Buljubašić, Zolotić, Pezerović (od 89. Bajrić), Hasić, Ružić, Šećić, Čorbić (od 60. Bećirović), Mujić, Memić (od 75. Kastrati). Trener: Nermin Karić.

Emina: Faković, Šimić (od 88. A. Isaković), Bojanić, Denda, Ćurović, Husić, Gaćanica, Velagić, Kreća, A. Isaković, Bjelica. Trener: Zijo Tojaga.

ŽFK Emina Mostar