XS
SM
MD
LG

Krenuti po 14.titulu

Nakon slavja lan za novu titulu: odbojkašice i stručni štab Bimal Jedinstva /Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo danas je na domaćem terenu, u dvorani Gimnazije Brčko, nakon prošlosedmične pobjede u Gacku rezultatom 3:1, i u drugoj utakmici finala Play-Offa Premijer lige Bosne i Hercegovine bio bolji od ove ekipe. Ovaj put rezultat je bio 3:0 (25:14, 25:18, 26:24).

Ovom pobjedom brčanske odbojkašice su došle do 13. zaredom titule šampionki Bosne i Hercegovine .

“Za to smo vrijedno trenirali, radili tokom cijele sezone i konačno smo uspjeli ostvariti sva tri cilja. To su titula Kupa Republike srpske, Kupa Bosne i Hercegovine i prvaka države”, kazala je u izjavi za medije odbojkašica Bimal-Jedinstva Ana Gajić.

“Ušli smo u utakmicu skoncentrisani maksimalno. Trebali smo samo da pokažemo ono što smo radili tokom cijele sezone. Bilo je teško, ali ipak na kraju se isplatilo. Čestitam prije svega ekipi Gacka na osvojenom drugom mjestu, i naravno mojim curama, upravi Kluba i trenerima. Bilo je očekivano”, dodala je Milica Ivković, još jedna igračica šampionske ekipe.

“Meni sigurno nije, a vjerujem da ni djevojkama nije to dojadilo. Nisu još dovoljno site, tako da, dajte nam par dana da proslavimo, par dana da odmorimo, pa da u upravi i stručnom štabu razmišljamo o narednoj sezoni, pa da vam onda odmah početkom naredne najavimo i 14. titulu”, rekao je trener Bimal-Jedinstva Smail Pezerović.

“Ja bi im ovim putem čestitao na zasluženo osvojenoj tituli. Mi smo dali naš maksimum u ovom momentu. To je to, nismo više mogli”, izjavio je trener Gacka Saša Slijepčević.