XS
SM
MD
LG

Borcu Kup BiH

Osvajači Kupa: rukometaši Borca/ Foto: Fejsbuk

Rukometaši Borca osvojili su trofej Kupa BiH sedmi put u klupskoj istoriji! Crveno-plavi su večeras, u revanš utakmici finalnog dvomeča igranoj u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci, remizirali sa Izviđačem rezultatom 21:21 što im je, uz minimalan trijumf iz prve utakmice (22:23), bilo dovoljno da odbrane pehar osvojen prošle godine na finalnom turniru u gradu na Vrbasu.

Na 190 sekundi do kraja utakmice izabranici Mirka Mikića imali su četiri gola prednosti u odnosu na “skaute” (20:16) i činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali su, ipak, u samom finišu, napravili par grešaka u fazi napada i dozvolili gostima da stignu do izjednačenja (21:21), a u posljednjim sekundama i do prilike za pobjedu, doduše Pirovu jer je Borac postigao više pogodaka u gostima, ali je Milan Vukšić prestupio.

U Borčevom taboru najefikasniji su bili Milan Dakić i Đorđe Ćelić koji su postigli po 6 golova, dok su na drugoj strani isti broj pogodaka zabilježili Milan Vukšić i Vedran Delić.

Crveno-plavi sada, uz ogromnu dozu samopouzdanja, dočekuju plej-of za šampiona Bosne i Hercegovine, koji počinje 18. maja. Do tad, Borčeve rukometaše očekuje i finalni turnir Kupa Republike Srpske, koji se predstojećeg vikenda održava u Trebinju, u organizaciji Rukometnog kluba Leotar. Pored Borca i domaćina, za trofej će se boriti i dobojska Sloga i Lokomotiva. U subotnjim polufinalnim duelima sastaju se Borac i Sloga, odnosno Leotar i Lokomotiva. Klub iz Gospodske ulice brani pehar i u ovom takmičenju.