XS
SM
MD
LG

Dobojlijama Kup Republike Srpske

Osvajači Kupa: rukometaši Sloge, Doboj

TREBINJE | Dobojski rukometaši u finalu su bili bolji od domaćina završnog turnira Kupa Republike Srpske, Leotara iz Trebinja 31:29.
Nakon što su u polufinalu eliminisali branioca trofeja, banjalučki Borac m:tel (34:31), Dobojlije su u finalu porazili domaćina završnog turnira, rukometaše trebinjskog Leotara 31:29, te sasvim zasluženo osvojili pehar u najmasovnijem rukometnom takmičenju Srpske.

Utakmica je u većem dijelu bila izjednačena, ali je Sloga pred sam kraj meča napravila razliku od tri gola razlike, što je bilo nedostižno za ekipu Darka Tavrića, koja je uspjela samo da smanji za konačan rezultat 29:31.

Trener Leotara Darko Tavrić rekao je da su njegovi igrači odigrali dva sasvim različita poluvremena, gdje su tokom prvih 30 minuta igrali na solidnom nivou, dok u drugom poluvremenu nije ispoštovan dogovor da se podigne igra za jedan nivo u tranziciji, odbrani i napadu.

„Spustili smo se za korak niže i Sloga je zasluženo pobijedila i čestitam im na osvojenom Kupu. Čestitam i mojim momcima jer su dali maksimum, ali bilo je i grešaka. To je sport, idemo dalje i treba da dignemo glave jer za sedam dana očekujemo plej-of i utakmicu sa Gračanicaom za prvaka BiH“, rekao je Tavrić.

Za najboljeg igrača završnog dvodnevnog, turnira u Trebinju proglašen je Vladimir Stanković iz pobjedničkog sastava Sloge.
Preostale dvije nagrade otišle su u ruke rukometašima Leotara. Najbolji golman turnira je Luka Radović, a strijelac Aleksandar Glendža.


Prvi put od kada se igra Kup Republike Srpske predviđene su i nagrade za najbolje ekipe. Kompanija BEMA je obezbijedila 2.000 KM za prvoplasiranu i 1. 500 KM za drugoplasiranu ekipu na završnom turniru.

Izvor: Radio Trebinje