XS
SM
MD
LG

Plus tri za revanš

Sa tri gola viška na revanš: rukometaši Sloge, Doboj

Rukometaši Sloge su u jednoj dinamičnoj i borbenoj utakmici uspjeli da slave pobjedu protiv Bosne Centrotrans iz Visokog rezultatom 31:28. Bila je ovo prva utakmica četvrtfinala plej-ofa Premijer lige BiH.

U utakmicu su znatno bolje ušli gosti. U 3. minutu rezultat je glasio 2:2. A onda gosti prave seriju 4:0 i odlaze na 6:2 u 8. minutu. Dva minuta kasnije gosti imaju maksimalno vođstvo od pet golova prednosti 8:3. U tim trenucima na gol staje Miloš Knežević koji vezuje nekoliko odbrana čime je razdrmao ekipu. Serijom 3:0 domaći smanjuju na 9:7 u 17. minutu. Igrao se 19. minut gosti su imali vođstvo 12:8. Zatim slijedi nova serija Sloge od tri uzastopna gola čime dolaze na samo gol zaostatka 12:11. Ipak nisu imali snage i kada su bili u prilici da izjednače nisu uspjevali. Tako da gosti na odmor odlaze sa dva gola prednosti 15:13.

Na startu drugog dijela Sloga igra bolje. U 36. minutu nakon tri uzastopna gola prvi put nakon početnih 1:0 prelaze u vođstvo 17:16. Od tog trenutka slijedi igra gol za gol. Sloga je u nekoliko navrata imala priliku čak i za veće vođstvo da preuzme kontrolu utakmice. Međutim ili pogode okvir gola ili im se ispriječi golman gostiju Grčo. U tim momentima nisu realizovali dva sedmerca. U 48. minutu golovima Omanovića sa sedam metara, a zatim i Burićevim prvencem Bosna odlazi na plus dva 25:23. A onda svojim golovima Ćosić, Stanković i Perović donose Slogi preokret 26:25. Pet minuta prije kraja rezultat je bio neriješen 28:28. A onda u preostalih pet minuta gosti nisu postigli ni jedan gol, dok su domaći postigli tri za pobjedu 31:28. Već u srijedu na programu je revanš meč u Visokom gdje će Sloga braniti stečenu prednost.

Najzaslužniji za pobjedu Sloge bili su golman Miloš Knežević sa 12 odbrana, Haso Ćosić sa 9, te Vladimir Stanković, Nikola Perović i Vukašin Zekić sa po 5 postignutih golova. U redovima Bosne najefikasniji su bili Adnan Harmandić i Mirza Kapić sa po 6 golova.

Premijer liga BiH – Plej-of: Sa plus tri u Visoko

Sloga (D) – Bosna Centrotrans 31:28 (13:15)

DOBOJ – Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 500. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba iz Tuzle). Delegat: Marin Primorac (Ljubuški). Sedmerci: Sloga 4(2), Bosna Centrotrans 2(2). Isključenja: Sloga 4, Bosna Centrotrans 8 minuta.

SLOGA: Bogdanović, Ristović 4, Đurđević, Miloš Maksimović, Tulendić, Stanković 5(1), Perović 5, Lazić, Starčević, Ristić, Zekić 5, Karanović 3, Janković, Ćosić 9(1), Knežević (12 odbrana). Trener: Danko Panić.

BOSNA CENTROTRANS: Grčo (9 odbrana, 2 sedmerca), K. Čabaravdić, Burić 1, Kapić 6, Harmandić 6, Čolo 5, E. Sirćo (odbrana), Selimović, Toromanović 3, Imamagić 3, A. Čabaravdić, Omanović 3(2), H. Sirćo, A.Jamaković, Babić, E. Jamaković. Trener: Edhem Sirćo.

Igrač utakmice: Haso Ćosić (Sloga)