XS
SM
MD
LG

Jokić i Nakić za Srbiju

foto:kss.rs

Dvije sjajne vijesti u jednom danu za sve koji navijaju za Srbiju.

Najprije je objalvjeno da će Nikola Jokić igrati za Srbiju na SP, a potom i da će supertalentovani Mario Nakić igrati za Srbiju.

“Što se Nikole tiče, ja sam mu još u četvrtak lično čestitao. Ostvario je fenomenalan uspjeh, apsolutno zaslužen. Odigrao je sezonu iz snova u kojoj je vukao svoju ekipu i postao najbolji centar NBA lige u ovom trenutku. Na to svi možemo da budemo ponosni, a najviše on, njegovi roditelji, familija i svi ljudi koji su radili sa njim”, rekao je za “Blic” selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Što se tiče odluke talentovanog Nakića:

“Mario već drugu godinu ostavlja veliki trag na turniru Evrolige. I ove gdje je bio opet MVP. Jako sam ponosan na njega i srećan zbog njegovih roditelja, zbog mog velikog prijatelja Ive Nakića”, objasnio je Đorđević.

Ni predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović nije mogao da sakrije sreću.

“Presrećan sam što će Nikola igrati za ovu generaciju reprezentativaca Srbije koja je zrela za najveće uspjehe. Velika stvar za našu košarku i njenu budućnost je i pristanak Maria Nakića, jednog od najperspektivnijih momaka Evrope, sina mog bivšeg saigrača i prijatelja Ive i zaista se radujem”, kaže Danilović za “Blic”.