XS
SM
MD
LG

Stigla povrda: Jedinstvo bez bodova

Pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića danas je u Šamcu, u hotelu „Plaža,“ održan sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.   Pred članovima „fudbalske vlade“ bilo je nekoliko aktuelnih  tema koje su razmatrane  a centralna  je bila  slučaj FK  Jedinstvo.  

Fudbalskom  klubu  Jedinstvo iz Brčkog, lideru Druge lige Republike Srpske, grupa „Istok“ oduzeta su tri boda.  Tako su članovi Izvršnog odbora potvrdili raniju odluku Apelacione komisije koja je 10. maja  ove godine  preinačila  odluku Takmičarske komisije FSRS.

Fudbaleri Jedinstva u prvom proljetnom kolu na gostovanju na Sokocu nastupili su bez takmičarskih legitimacija. Jesenji lider osvojio  je sva  tri boda, pošto je  savladao  domaći  tim OFK Glasinac  2011,  rezultatom 2:0. Takmičarska komisija prihvatila je kao indentifikacioni dokument COMET sistem.  Međutim,  nakon žalbe FK Leotara, glavnog konkurenta Jedinstvu za šampionsku titulu,  Apelaciona komisija  FSRS, poštujući pravne norme,   preinačila je odluku Takmičarske komisije i utakmicu registrovala  par-forfe 3:0 za  FK Glasinac 2011.

Jedinstvo je  ostalo lider na tabeli sa dva boda prednosti nad Leotarom.

Razgovaralo se i o zastoju u izgradnji  pet terena u Republici Srpskoj   sa plastičnom travom iz programa UEFA.  Navedeno je da je problem otklonjen  pošto su lokalne zajednice, zbog svojih sredstava,  bile  uslovljene Zakonom  o javnim nabavkama.  Narednih dana počinje realizacija projekta.

U ostalim tačkama dnevnog reda  Izvršni odbor FSRS,  razmatrao je i usvajao informacije  i izvještaje  iz domena redovnih  aktivnosti, piše na sajtu Fudblskog saveza Republike Srpske.