XS
SM
MD
LG

Nije Džeko Mesi

Reprezentacija BiH u Tampereu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je dva treninga u Tampereu a sutra će od 18 časova igrati kvalifikacionu utakmicu za Evro 2020 godine protiv selekcije Finske. Po dolasku na sever Evrope igrače Bosne i Hercegovine je dočekalo lepo i sunčano vreme. Izuzetno je toplo, a podsećamo u Sarajevu su igrači Roberta Prosinečkog radili po hladnom i kišovitom vremenu. Za zvanični sajt FS BiH pomoćnik selektor Dragan Spasić je  rekao:

-Tri sata leta je zaista brzo prošlo. Mada smo očekivali toplo vreme, malo smo ostali zatečeni visokom temperaturom, posebno posle kišnih dana u Sarajevu. Igrači su odradili sve što smo tražili, akcenat je ipak bio na laganim vežbama sa loptom kako bi ih pripremili za nešto jači ritam i taktički zahtevnije vežbe. Zadovoljni smo njihovim pristupom i zalaganjem.

Zvanični trening bh tim je imao jdanas u vreme utakmice, dakle u 18 časova, a 30 minuta pre toga bila je zvanična pres konferencija. Domaćini su svoju održali u 15 časova i 30 minuta, a trenirali su od 16 časova.

Finci, koji nisu primili gol na svom terenu već 14 utakmica, što znači i da nisu izgubili meč na domaćem terenu imaju, kako kaže njihov golman Lukaš Hradecki rešenje za napad Bosne i Hercegovine. On je istakao da će najveća opasnost dolaziti od Edina Džeke, a za njega ima rešenje:

-Ako se želimo plasirati na Evropsko prvenstvo , moramo pobediti BiH. Znamo kako igraju, šalju stalno lopte Džeki koji ih dalje distribuira saigračima. Kako ga zaustaviti? Lako. Arajuri će mu biti stalno za vratom, udariće ga nekoliko puta i prestaće biti vrhunski igrač nakon toga. Džeko nije Mesi, rekao je Hradecki.

Selektor Finske Mark Karneva je na pres konferenciji konstatovao da je selekcija Bosne i Hercegovine izuzetno organizovana i kvalitetna reprezentacija. Te dodao:

-Biće to jaka utakmica. Teška, ali verujem u svoju ekipu da ćemo na kraju biti zadovoljni. Voleo bih da sutra bude lepo vreme. To bi nam odgovaralo.

Sa njim se novinarima obratio Timu Puki najbolji strelac Finske. On se posebno osvrnuo na atmosferu u timu:

-Imamo odličnu situaciju u timu. Svi se radujemo mečevima reprezentacije, a želimo trijumf i na taj način da preskočimo bh na tabeli. Znamo da nam najveća opasnot dolazi od Edina Džeke. Bićemo spremni da ga zaustavimo, rekao je Puki.