XS
SM
MD
LG

Musemić zadovoljan bodovima

Sarajevo - Zrinjski

rener Sarajeva, Husref Musemić, rekao je nakon utakmice da je Sarajevo naspram sebe večeras imalo kvalitetnu ekipu.

- Sigurno da smo znali da naspram sebe imamo kvalitetnu ekipu koja je imala mogućnost da u Evropi odmori par igrača. Čestitke mojim igračima, borili su se i izborili poslije utakmice sa Celticom zahtjeve, poslije napornog puta. Imali smo nekoliko izostanaka, problema. Mi smo svjesno prepustili sredinu terena, znali smo da se ne možemo nositi i čekali smo svoju šansu. Zabili smo gol u 46. minutu, poslije toga smo se morali malo vratiti. Zrinjski je rotirao, uveli su i dva nova napadača. Sve u svemu najbitnije je da smo pobijedili i imamo vremena da se malo odmorimo i osvježimo, rekao je Musemić, a onda se ''dotakao'' situacije kada je dobio žuti karton od sudije Elvisa Mujića.

- Mislim da nije bio faul. On kaže da je bio, jer je on sudio.

Na pitanje kakvo je stanje sa Mirkom Oremušom nije dao odgovor.

- To vam mogu reći ljekari nešto više. Ja nisam ljekar.

Smatra da ima puno da se igra i da je suludo davati bilo kakve prognoze. Pogotovo, jer ekipe još igraju i u Evropi.

- Još ima puno da se igra i svašta se može dešavati. Suludo je davati prognoze. Mi imamo u ovom periodu jako puno utakmica. To su sve utakmice koje su jako zahtjevne i to su utakmice gdje je puno veća potrošnja nego u našim utakmicama. Iz svega toga izaći što bolje, što kvalitetnije i sa što manje povrijeđenih igrača.

Ipak, priznaje da su ambicije Zrinjskog i Sarajeva uvijek najviše.

- Ova dva kluba uvijek imaju visoke ambicije. Bez obzira ko je trener i ko su igrači uvijek žele da bude najbolji. Ambicije kluba su neupitne i svako ko vodi Zrinjski ili Sarajevo zna da mora da pokuša da bude najbolji. To je tako 10-15 godina.

Osvrnuo se i na Andreja Đokanovića, mladog fudbalera koji je našao svoje mjesto od starta, a zadovoljan je i igrom novajlije Gavrića.

- Zadovoljan sam. Pogotovo Đokanovićem. To je igrač koji ima jako puno kvaliteta, dobre predispozicije i samo je bitno da on bude zdrav i biće sve bolji i bolji.


Sloboda 2 : 1 Radnik
Široki Brijeg 0 : 1 Čelik
Sarajevo 1 : 0 Zrinjski
Velež 1 : 3 Mladost
Željezničar 0 : 0 Borac
Zvijezda 09 1 : 5 Tuzla Siti
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tuzla Siti 1 1 0 0 3
2 Mladost 1 1 0 0 3
3 Sloboda 1 1 0 0 3
4 Sarajevo 1 1 0 0 3
5 Čelik 1 1 0 0 3
6 Željezničar 1 0 1 0 1
7 Borac 1 0 1 0 1
8 Radnik 1 0 0 1 0
9 Široki Brijeg 1 0 0 1 0
10 Zrinjski 1 0 0 1 0
11 Velež 1 0 0 1 0
12 Zvijezda 09 1 0 0 1 0