XS
SM
MD
LG

HJK - Autsajder koji Zvezdi može kontrama stvoriti probleme

Foto: HJK

Fudbaleri Zvezde kroz koji sat igraju prvu utakmicu protiv HJK Helsinkija. Zvezda će biti favorit u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu Šampiona ali Fince niko ne smije potcijeniti.

Ako gedlamo vrijednost igrača, Helsinkijev najvredniji igrač je Kolumbijac Vilijam Para koji košta 750 hiljada evra.  U samom Helsinkiju generalno je dosta stranaca. U odbrani imaju Obiora i Eldersona iz Nigerije ali Elderson nije standardan. Više šansi dobija Obior. Na bekovima imaju Brazilce Rafinju i Viktora Luiza, koji je skoro i stigao.

U centralnom dijelu veznog reda pored pomenutog Vilijama Pare, imaju Ganca Anana i Finca Kairinena koji je pozajmljen iz Mitlanda. Po krilima imaju opasne igrače. Tu su domaći igrači Lapalainen i Aliho te Ganac Mensah i Rus Tarasov koji je pozajmljen iz Zenita. Takođe, sa Zenitom imaju dobru saradnju jer im je i golman Maksim pozajmljen iz Zenita.

Napadači su im pretežno domaći igrači. Tu su Vertainen, Veirinen i Pelvas. Trener im je mladi stručnjak Koskela koji ima 36 godina.

U prvom kolu eliminisali su Toušaun sa Farskih Ostrva. U Helsinkiju su slavili sa 3-0 ali su u gostima imali problema.Gubili su 2-0 a na kraju su izvukli 2-2. Generalno su dosta promjenjivi sa formom. Veoma loše igraju u ligi pogotovo na svom terenu. Njima je liga uveliko u toku i već su odigrali 17 utakmica. Trenutno su na petom mjestu na tabeli. Veoma su tvrda ekipa. Ne daju mnogo golova ali mnogo golova ni ne primaju. Mada, činjenica da su primili dva od Farana, dobar je znak za Zvezdu. U Evropi imaju jedan trijumf na zadnjih šest gostovanja a u zadnjih šest utakmica imaju samo tu pobjedu protiv Toušauna u prvom meču.

Kada se sve sagleda, može se reći da je HJK Helsinki totalni autsajder. Međutim, Zvezda se ne smije opustiti. Finci su tvrdi i sigurno će se braniti. Zvezda će morati napasti i moraće biti oprezni. Finci imaju brza krila te kontrom mogu stvoriti probleme. Ipak, biće senzacija ako ekipa Vladana Milojevića ne prođe dalje.