XS
SM
MD
LG

Sjećanje na Milivoja Mišu Savića ne blijedi

Memorijalni fudbalski turnir "Milivoje Mišo Savić" održan osmi put

Najbolji golman na Memorijalnom turniru  „Milivoje Mišo Savić“, koji je  proteklog vikenda održan na Gradskom stadionu u Vlasenici, je čuvar mreže bratunačkog Bratstva Vladan Stevanović, a pehar za najboljeg igrača pripao je Ivanu Niniću, prvotimcu Šekovića i jednom od najboljih igrača u regiji. Pobjednički pehar podigli su fudbaleri  Šekovića, drugo mjesto zauzelo je Bratstvo iz Bratunca, dok je domaća Vlasenica bila treća.

Vladan Stevanović je više od deset godina stamen na golu bratunačkog Bratstva.

„Izuzetna mi je čast što sam izabran za najboljeg čuvara mreže na turniru koji se održava u znak sjećanja na golmana kao što je bio tragično nastradali  Savić. Iako su rezultati na ovakvom turniru manje važni, žao mi je  što u Bratunac nismo ponijeli pobjednički pehar. Konkurencija je bila jaka jer su oba naša protivnika među najboljim ekipama u ligi, ali sitnice su presudile“, ističe Stevanović.

Mišina majka Cvijeta predala pehar najboljem golmanu: Vladan Stevanović (FK Bratstvo, Bratunac)

S obzirom da je u omladinskim kategorijama trenirao sa pokojnim Mišom, za Ivana Ninića izbor za najboljeg igrača na turniru ima poseban značaj.

„Drago mi je što smo i ove godine učestvovali na ovom memorijalu, drago mi je zbog pokojnog Miše, sa kojim sam se družio kada smo pravili prve fudbalske korake. Turnir jeste revijalnog karaktera, ali kada izađemo  na teren, svi mi imamo želju da pobijedimo, i srećan sam što ove je godine titulu  najbolje ponijela ekipa Šekovića“, kazao je Ninić.

On se prisjetio i jednog događaja vezanog za druženje sa preminulim golmanom.

„Zvuči nevjerovatno, ali kada smo igrali u pionirskoj selekciji, Mišo Savić, Danijel Radojčić i ja smo na turniru koji je organizovan u Šekovićima pobijedili ekipu zvorničke Drine i izbacili je iz takmičenja. To ne bi bilo neobično da se nije radilo o turniru u basketu, 3 na 3,  i da mi, fudbaleri, nismo bili bolji od košarkaša“, ispričao je najbolji igrač turnira.

Najbolji igrač turnira: Ivan Ninić (OFK Šekovići)

Đuro Vuksić, predsjednik Vlasenice, zahvalio se svim sponzorima, a posebno opštinskoj upravi i načelniku Kraljeviću, na pomoći pri organizaciji turnira.

„Već osam godina mi u klubu se trudimo da u fudbalskom svijetu sačuvamo sjećanje na Milivoja Mišu Savića i sigurno je da ćemo to raditi i ubuduće. On je kao dječak počeo igrati na ovom stadionu, prošao je sve selekcije u klubu, sa samo šesnaest godina zaigrao za prvi tim. Iz Vlasenice je otišao u Foču, u Sutjesku, kojoj  je maestralnim odbranama i pomogao da se izbori za prvoligaški status. Nažalost, nesrećno je stradao u dvadesetoj godini života, a najmanje što mi možemo da učinimo je da održavanjem ovog turnira  sačuvamo uspomenu na njega“, rekao je Vuksić.

Memorijalni turnir „Milivoje Mišo Savić“  ustanovljen je 2012. godine, a dosadašnji pobjednici  bili su:

2012.  FK Mladost (Velika Obarska)

2013.  FK Sutjeska (Foča)

2014.  FK Pobeda (Kragujevac)

2015.  FK Sutjeska (Foča)

2016.  FK Vlasenica

2017.  FK Drina (Zvornik)

2018.  FK Drina (Ljubovija)

2019.  OFK Šekovići

 

Na turniru su odigrana tri susreta (po dva poluvremena po 35 minuta), na kojima je glavni arbitar bio prvoligaški sudija Slaviša Mazić, a pomoćnici Željko Deurić i Miroslav Vuković.

Sastavi ekipa:

Pobjednički pehar otišao u Šekoviće: OFK Šekovići

Šekovići: Mitrović, Bećarević, D.Milošević, Ašćerić, Čelić, Filipić, Šarčević, Lukić, L.Milošević, Ninić, Marković, Radojčić, Kovačević, Đukanović

Trener: Dejan Đukanović

Bratunčani se izborili za drugo mjesto: FK Bratstvo (Bratunac)

Bratstvo (Bratunac): Stevanović, Jašarević, Cibralić, Ćirković, Andrić, Milanović, P.Petrović, Kuljanin, Grujičić, Karić, Avramović, Bujak, Nj. Petrović, Nj. (D) Petrović, Filipović

Trener: Miško Kosanić

Domaćini zauzeli treće mjesto: FK Vlasenica

Vlasenica: D.Kovačević, M.Kovačević, Golijan, Garić, Mutavdžić, Vuksić, Došić, Tomić, Milovanović, Janjić, Petrović, Golić, Trninić, Mazić

Trener: Nebojša Kovačević

 

Vlasenica – Šekovići 2:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Ninić u 10, 1:1 Trninić u 40, 1:2 Janjić u 55, 2:2 Ninić u 62, 2:3 Radojčić u 66.

Iako su tokom cijelog meča ekipe bile ravnopravne na terenu, gosti iz Šekovića su, uz malo sportske sreće, uspjeli doći do pobjede. Šekovljani prvi dolaze do vođstva nakon deset minuta igre. Nakon brzog prodora po lijevoj starni, Ninić ulazi u kazneni prostor i sa nekih dvanaest metara šalje loptu u lijevi ugao domaće mreže. Uprkos tome što su obje ekipe imale neke šanse, prvo poluvrijeme je završeno bez promjene rezultata. Na početku drugog dijela Vuksić šalje loptu do Trninića koji prolazi sam kroz šesnaest metara i šalje loptu ispod golmana Mitrovića.  Petnaest minuta kasnije Vlaseničani preokreću rezultat. Kovačević šalje dobru loptu do Milovanovića na desnu stranu, povratni pas do Janjića koji sigurnim udarcem dovodi svoj tim u vođstvo 2:1. Slavlje domaćih nije dugo trajalo jer  ubrzo Ninić vara odbranu Vlasenice i šalje loptu u prazan gol, za izjednačenje 2:2. U finišu susreta Radojčić, poslije dobre akcije sa Đukanovićem, postavlja konačni rezultat 2:3 i donosi prvu pobjedu Šekovljanima.

Početni udarac na turniru izveo je mali Luka Jevtić sa Radivojem Savićem, Mišinim ocem

 

Bratstvo (Bratunac) – Vlasenica 3:1 (3:1)

Strijelci: 1:0 Karić u 15 (KU), 2:0 Karić u 17, 2:1 Trninić u 22, 3:1 Kuljanin u 33.

Susret između Bratunčana i Vlasenice riješen je već u prvom poluvremenu. Do vođstva od 1:0 Bratstvo dolazi u 15 minutu, pogotkom Karića sa bijele tačke, nakon što je Golijan u kaznenom prostoru oborio Jašarevića. Već u sljedećem napadu Karić se još jednom upisuje u strijelce iskoristivši grešku domaće odbrane i poslavši loptu pravo u rašlje. Pet minuta kasnije Trninić protrčava po lijevoj strani i smanjuje rezultat na 2:1. U finišu prvog dijela, Stevanović ispucava loptu koju prihvata Kuljanin, bježi odbrani Vlasenice , prelazi i golmana i postavlja konačni rezultat 3:1.

 

Radivoje Savić, Mišin otac, uručio je pehar za osvojeno drugo mjesto predsjedniku bratunačkog Bratstva Željku Laziću

Šekovići – Bratstvo (Bratunac) 2:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Ninić u 40, 2:0 Filipić u 70.

Prvi dio susreta dviju ekipa koje su se nadale da će u predstojećoj sezoni igrati u drugoligaškom društvu završen je bez pogodaka. Iako je bilo nekoliko šansi, golmani su maestralno čuvali svoje mreže. Ipak, u drugom poluvremenu Šekovljani su pojačali pritisak i nakon samo pet minuta igre poveli sa 1:0 odličnim pogotkom Ninića, koji je pobjegao protivničkoj odbrani. Nekoliko trenutaka prije nego što je sudija odsvirao kraj, Filipić izlazi 1 na 1 sa Stevanovićem i pogotkom za 2:0 Šekovljanima  ovjerava prvo mjesto na turniru.

 

 

Nebojši Kovačeviću , treneru Vlasenice, pehar za osvojeno treće mjesto uručila je Mišina sestra Biljana


Vlasenica 3 : 1 Rudar 1925
Tabanci 3 : 0 BSK Ledinci
Čelopek 1 : 1 Jedinstvo
Sloboda 0 : 0 Omladinac
Bratstvo 1 : 3 OFK Šekovići
Mladost 2 : 0 Guber
OFK Trnovica 4 : 0 OFK Janja 2009
Partizan 3 : 0 Podrinje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šekovići 16 11 0 5 33
2 Tabanci 16 10 2 4 32
3 Omladinac 16 9 4 3 31
4 Partizan 16 9 3 4 30
5 Vlasenica 16 10 0 6 30
6 Mladost 16 8 4 4 28
7 OFK Trnovica 16 8 4 4 28
8 Sloboda 16 8 3 5 27
9 Rudar 1925 16 8 2 6 26
10 Bratstvo 16 8 1 7 25
11 Podrinje 16 6 2 8 20
12 Jedinstvo 16 6 2 8 20
13 Čelopek 16 3 3 10 12
14 OFK Janja 2009 (-3) 16 3 2 11 8
15 BSK Ledinci 16 2 2 12 8
16 Guber (-3) 16 1 2 13 2