XS
SM
MD
LG

Sjajna Lokomotiva razbila Eminu za nova tri boda

Lokosice nastavljaju da pobjeđuju

U derbiju četvrtog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, fudbalerke Lokomotive savladale su u Brčkom gostujuću ekipu Eminu iz Mostara ubjedljivim rezultatom 4:0.

Uprkos lošem vremenu i kiši koja nije prestajala da pada u prvom poluvremenu, 150 vjernih navijača Lokosica bodrilo je Brčanke do nova tri boda i do zasluženog trijumfa, ali ono što je posebno potrebno istaći, to je da je pobjedio timski duh Lokosica.

Prvu šansu na utakmici imala je Lokomotiva U 4. minuti, Mirkić je prošla po desnoj strani i dodala loptu u šesnaesterac za Damjanović, koja je šutirla pored desne stative. Pet minuta kasnije Damjanović je imala novu priliku, ali šutira direktno u Faković. Zatim je i Emina zaprijetila, lošu reakciju Trujić mogla je da iskoristi Hrelja, ali je Todorić čuvar mreže Lokosica, dobro pratila situaciju. U 15. minuti A. Isaković je prošla po desnoj strani, uputila dobar udarac, ali fenomenalno je intervenisala Todorić. Brčanke su ponovo zaprijetile u 30. minuti preko Vujadin, desetka Lokomotive je veoma dobro šutirala iz slobodnog udarca, no Faković je odbranila njen pokušaj. Do kraja prvog dijela igre gostujući tim je zaprijetio preko Hrelje, ipak ponovo je uspiješnija Todorić, pa se na odmor otišlo bez golova.

U nastavku igre potpuno nevjerovatan meč, prvo je u 57. minuti Mešanović ubacila iz kornera loptu, a najviša u skoku je bila Trujić, međutim malo je nedostajalo da kapiten domaćeg tima postigne pogodak. A onda u 59. minuti Vrsajko je dobila loptu od Zukić, te šutirala sa 25 metara udaljenosti i postigla evrogol za veliko slavlje domaće ekipe. Taj gol kao da je dao krila igračicama Milorada Iliškovića koje su na terenu prosto pucale od samopouzdanja. Osam minuta kasnije gostujući tim je imao šansu preko Gačanice koja je pokušala dobrim šutem, no ide lopta pored gola.

U 73. minuti Vrsajko je poslala ekstra dobar pas za Damjanović, a ona je odličnim udarcem zatresla mrežu i udvostručila prednost svojoj ekipi. Sedam minuta kasnije ponovo je Vrsajko koja je odigrala sjajnu utakmicu bila u centru pažnje, poslala je loptu prema Vujadin, a desetka Lokomotive prolazi četiri igračice Emine i u šesnaestercu je obara Faković, pa Tanja Račić bez razmišljanja pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bila je Damjanović. Do kraja ovog duela ponovo su kombinovale Vrsajko i Damjanović, vezna igračica Lokosica šalje pas u prostor za napadačicu, koja na kraju savršeno od prečku postiže pogodak i postavlja konačan rezultat ove utakmice.

Milorad Ilišković, trener Lokomotive nije krio zadovoljstvo nakon ove velike pobjede.

- Pa gledajte mi smo očekivali jednu tvrdu utakmicu, Emina je dobra ekipa. Možda ovaj rezultat kada se sve sagleda je i realan sa jedne strane, jer objektivno bili smo bolji sigurno i za ovaj broj golova, a sa druge strane kao što ste i vi sami rekli nije izgledalo da će u nastavku biti ovako. Vjerujem da je presudila želja i fizička pripremljenost. Imam osjećaj da su moje igračice značajnije više u trčakom dijelu bile angažovanije. Iskoristiću priliku da i pored ovog poraza čestitam igračicama Emine na dobrom izdanju, one su odlično stajale prvo poluvrijeme, nakon prvog gola su se malo otvorile i dale nam prostora koji smo mi iskoristili. Emini želim ugodan put nazad i da u nastavku prvenstva budu još bolje, te da ostvaruju rezultate kao i prošle sezone, izjavio je trener Lokomotive, pa zatim nastavio:

Milorad Ilišković

- Hvala vam na čestitkama, uvijek je lijep osjećaj kada se pobjeđuje, to uvijek donosi neku novu energiju u ekipu, a naravno i meni kao treneru. Sigurno da je ovo jedna velika stvar za nas, startovati prvenstvo sa četiri pobjede je nešto što obećava i mi ćemo se truditi da ovako nastavimo i da pronađemo još neku novu energiju da budemo bolji.

Trener Brčanki se okrenuo i na naredni meč protiv SFK 2000 u Sarajevu.

- Pa SFK je uvijek favorit, zadnjih godina su pokazali da su zaista nedodirljive. Mi ćemo učiniti sve da prije svega odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, da ispariramo šampionkama u najboljem izdanju. Naravno trazićemo prostora da ih i pobjedimo, zašto da ne, poslije toliko godina valjda i mi možemo pobjediti u Sarajevu, zaključio je Ilišković.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Emina Mostar 4:0 (0:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 150.
Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka).
Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor), Miljana Stamenić (Laktaši).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Vujadin), Emina (Velagić). 

Lokomotiva: Todorić, Džanić, Vrsajko, Mešanović, Trujić, Vujadin, Zukić, Malinović (od 88. Crnobrnja), Mirkić (od 88. Fačić), Damjanović, Škahić (od 83. Memić). 

Trener: Milorad Ilišković. 

Emina: Faković, Bojanić, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja (od 73. A. Isaković), Velagić, Kreća (od 87. Ćurović), Kršo, A. Isaković, Bjelica. 

Trener: Zijo Tojaga. 

Igračica utakmice: Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko).

 


Radnik Bumerang 5 : 0 Široki Brijeg
Iskra 0 : 2 SFK 2000
Lokomotiva 4 : 0 Emina
Alfa Modriča 0 : 1 Drina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokomotiva 4 4 0 0 12
2 SFK 2000 4 4 0 0 12
3 Iskra 4 2 0 2 6
4 Radnik Bumerang 4 2 0 2 6
5 Emina 4 2 0 2 6
6 Drina 4 1 1 2 4
7 Široki Brijeg 4 0 1 3 1
8 Alfa Modriča 4 0 0 4 0