XS
SM
MD
LG
10.09.2019 Administrator DC

Prosinečki prelomio - ostaje

Robert Prosinečki

Saga oko Roberta Prosinečkog, od okončanja meča sa Jermenijom u Jerevanu i podnošenje ostavke, odmah nakon susreta, dobila je svoj konačan epilog juče, na sednici Izvršnog odbora.

 Iako je po dolasku u Sarajevo bio kategoričan i rekao da neće promeniti odluku Prosinečki je danas dobio podršku članova Izvršnog odbora. Sa njim se proteklih dana intenzivno razgovaralo, tražilo najbolje rešenje, a danas je dakle sve završeno. Prosinečki ostaje.

On je bio prisutan na sednici Izvršnog odbora i složio se da nastavi sa radom, a na sajtu FS BiH je objavljeno saopštenje da se o Robertu i nastavku saradnje pričalo jer nije bilo pisane ostavke, a prema mišljenima članova Izvršnog odbora nije bilo ni potrebe za preranom raskidom ugovora.

Prosinečki ima obavezu prema FS BiH do kraja kvalifikacionog ciklusa, a reprezentacija Bosne i Hercegovine prema mišljenju članova Izvršnog odbora ima još šanse da se domogne plasmana na Evro. S toga je zauzet stav da se svi angažuju i da svojim konkretnim radom pomognu i selektoru i igračima da se sve uradi i da se BiH ipak plasira na završni deo šampionata Starog kontinenta.

Po završetku Izvršno odbora Prosinečki se obratio i novinarima.

-Po dolasku na ovu poziciju rekao sam da bi bio neuspeh da se BiH ne plasira na Evro. Na žalost mi smo veoma blizu toga, a ja sam razočaran podneo ostavku. Obavili smo nakon toga mnogo razgovora i sa predsednikom i ostalim iz FS BiH i došli smo do ove odluke. Nisu oni mene molili, pričali smo i na kraju nisam mogao da razočaram ni te ljude, a ni sebe pa sam odlučio da nastavim da radim, rekao je Prosinečki.

Novinare je zanimalo šta se to promenili ili može promeniti u narednom periodu pa je Rober odlučio da pgazi svoju reč.

 

-Mislim da imamo još šansi za odlazak, a verujem i da se motivacija kod mnogih igrača može promeniti. Imao sam i ja grešaka. Možda su igrali neki fudbaleri koji u tom momentu nisu trebali, rekao je Prosinečki.

Naglasio je da bh ima priliku da kroz baraž izbori odlazak na Evro i da treba težiti tome. U igri je još i 12 bodova, pa nije nemoguće ni kroz kvalifikacije.

-Videćemo. Imaju četiri meča, baraž je u martu. Ko će nam biti protivnik to ne znamo, ali sačekaćemo sve, kazao je Prosinečki