XS
SM
MD
LG

Branjevu pripao komšijski derbi

Komšijski derbi 2. kola Područne lige Birač, između Branjeva i Lokanja, završen je pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Prihvataju krivicu za poraz: FK Lokanj

S obzirom da su obje ekipe kandidati za prelazak u viši rang takmičenja, ali i dugogodišnji rivali, sam susret pratilo je oko 300 navijača iz ova dva mjesta.

Utakmica je počela ofanzivom Branjeva koje već u 9. minutu, nakon gužve u šesnaestercu,  u kojoj se najbolje snašao M.Josipović i  vrhom kopačke ubacio loptu u gol, povelo sa 1:0. Rano vođstvo domaćina uticalo je na to da se Lokanjci baziraju na odbranu, što je bilo uspješno, jer se do kraja prvog dijela rezultat nije promijenio. Ni drugo poluvrijeme nije dobro počelo tza goste. Već od samog izlaska na teren, Branjevo povećava prednost na 2:0, jakim šutom V.Ćorića sa dvadesetak metara. Ipak gosti se nisu predavali i u 71. minutu smanjuju rezultat na 2:1. Mićić je bio siguran sa bijele tačke nakon što je Cvjetković dosudio najstrožu kaznu zbog igranja rukom štopera domaćih. Pokušavali su gosti da izjednače i stvorili tri dobre prilike, ali B.Đukanović i Đokić nisu uspjeli savladati golmana Vukovića.

Iako ih je poraz pomjero ka sredini atbele, u Lokanju ne traže opravdanje za gubitak bodova.

„Odigrali smo jednu veoma lošu utakmicu, posebno u prvom dijelu. Rano primljen gol nas je poremetio i nismo uspjeli da se konsolidujemo do poluvremena. Na našu nesreću, tek što je počelo drugo poluvrijeme, primili smo još jedan pogodak i, bez obzira što smo do kraja utakmice vršili konstantan pritisak, osim počasnog pogotka, nismo ništa više uradili. Ekipa Branjeva se organizovano branila i očigledno pokazala veću želju za pobjedom, koja je potpuno zaslužena. Zahvalio bih se domaćinima na korektnom dočeku i ponašanju tokom cijele utakmice, kao što smo i očekivali,  i naravno čestitao na pobjedi. Nama predstoji period u kome treba da izvučemo pouke i pripremimo se za još jedan derbi protiv izuzetno kvalitetne ekipe Birča iz Dervente,  koja nam dolazi u subotu“, kazao je Brano Đukanović, napadač Lokanja.

Brano Đukanović (napadač FK Lokanj)

FK Branjevo – FK Lokanj 2:1 (1:0)

Stadion na Branjevu

Gledalaca: 300

Sudija: Slavoljub Cvjetković (Zvornik)

Strijelci: 1:0 M.Josipović 9,  2:0 V. Ćorić u 46, 2:1 Mićić u 71. (KU)

Žuti kartoni: Lazić, Mitrović, Josipović, Bojić, Lazić (Branjevo), Mićić, Stuparević (Lokanj)

Branjevo: Vuković, Krunić (od 46. Lazarević), Lučić (od 59. N.Josipović), Lukić, M.Josipović (od 80. Zekanović), Bojić, V.Ćorić, N.Lazić, B.Lazić, S.Ćorić, Mitrović.

Lokanj: Stojanović, Radovanović, M.Janković, B.Đukanović, Zeljko, M.Đurić (od 80. Đokić), U.Đurić, Stuparević, B.Janković, Ristić, Mićić.

 


Lokanj 5 : 2 Pecka
Borac 2 : 0 Budućnost
Branjevo 3 : 0 Jasenica
Birač 5 : 1 Jardan
Jadar 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokanj 9 7 1 1 22
2 Birač 9 7 1 1 22
3 Pecka 9 5 1 3 16
4 Borac 9 5 0 4 15
5 Polet 9 4 2 3 14
6 Jadar 9 4 2 3 14
7 Branjevo 9 4 2 3 14
8 Jardan 9 2 1 6 7
9 Budućnost 9 2 0 7 6
10 Jasenica 9 0 0 9 0